Νάξος: Προσάραξη σκάφους στην Αγία Άννα

Άκης Αξαόπουλος
17/05/2021 11:21
  •  
  •  
  •  

 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νάξου, για προσάραξη του ιστιοφόρου σκάφους “SWEET KISS” σημαίας Δανίας, σε αβαθή, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Άννας δυτικά της Νάξου.

Άμεσα, στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου, μετέβησαν στην περιοχή με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τον κυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος δήλωσε ότι επί του “SWEET KISS” επέβαινε και δεύτερος επιβαίνοντας, ο οποίος βγήκε στη στεριά με βοηθητική λέμβο του εν λόγω σκάφους.

Στη συνέχεια ο κυβερνήτης, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας-Γενικό Νοσοκομείο Νάξου, για την παροχή πρώτων βοηθειών καθώς και για περαιτέρω εξετάσεις, από όπου και εξήλθε.

Ακόμη, τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και διατιθέμενα υλικά-μέσα απορρύπανσης ενώ το σκάφος αποκολλήθηκε πρωινές ώρες σήμερα με ίδια μέσα.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SWEET KISS”, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

(Visited 922 times, 1 visits today)