Προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου ΕΠΑΛ Μυκόνου

epal mykonou
Άκης Αξαόπουλος
05/01/2022 12:58
 
 
 

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στα νησιά της, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου, προέβη στην προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο, του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού κτιρίου ΕΠΑΛ Μυκόνου, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρεία και να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Ειδικότερα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου “Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του σχολικού κτιρίου ΕΠΑΛ Δήμου Μυκόνου” συνολικού προϋπολογισμού 341.700,00 €, το οποίο με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο”, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το έργο περιλαμβάνει:
– Αντικατάσταση των κουφωµάτων
– Εγκατάσταση αντλιών θερμότητας αέρα, νερού προς αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας λεβητών πετρελαίου
– Αντικατάσταση φωτιστικών και εγκατάσταση αισθητήρων φωτός, για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τον φωτισμό καθώς και τη βελτίωση της οπτικής άνεσης των μαθητών εντός των αιθουσών διδασκαλίας
– Εγκατάσταση Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης (BEMS) με ελεγκτές Άμεσου Ψηφιακού Ελέγχου DDC (DirectDigitalControl) για τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου και χειρισμού του συνόλου των Η/Μ εγκαταστάσεων κάθε κτιρίου. Θα προσφέρει την ομαλή λειτουργία όλων των Η/Μ εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις πραγματικές απαιτήσεις του κτιρίου και τη βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω εκτεταμένων μετρήσεων, παρακολούθησης και ελέγχου των λειτουργιών των εγκαταστάσεων.

Στο ενεργειακά αναβαθμισμένο ΕΠΑΛ Μυκόνου, μετά την αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, την αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα, την εγκατάσταση αισθητήρων φυσικού φωτισμού και την εγκατάσταση θέρμανσης με αντλίες θερμότητας, θα επέλθει σημαντική μείωση της ποσότητας του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα.

Ο προϋπολογισμός και η δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχονται σε 341.700,00 €. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Μυκόνου.

(Visited 136 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*