ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία – Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό

Άκης Αξαόπουλος
04/03/2022 13:07
 
 
 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, εκπροσωπώντας τους 34 Δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, καταδικάζει απερίφραστα και ομόθυμα τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις πολεμικές επιχειρήσεις, που διεξάγονται στη καρδιά της Ευρώπης.

Οι πολίτες των παραμεθορίων νησιών μας, που αποτελούν τα ανατολικά σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου αποδοκιμάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την στρατιωτική επέμβαση, σε μια ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα της Ευρώπης και εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στο λαό της Ουκρανίας και τους χιλιάδες αδελφούς-ομογενείς μας, στις πόλεις και στα χωριά που βομβαρδίζονται, κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Νομιμότητας, Δημοκρατικής Λογικής και Διεθνούς Δικαίου.

Συμπάσχουμε, συμπονούμε και εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη, συμπάθεια και συμπαράσταση μας στην ανθρώπινη τραγωδία, που εξελίσσεται με απώλειες αμάχων, αλλά και αθώων νέων ανθρώπων.

Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όποιες πρωτοβουλίες απαιτούνται, για να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια, στον λαό της Ουκρανίας και στα εκατομμύρια των ανθρώπων, που οδηγούνται άθελα τους, σε βίαιο ξεριζωμό από την πατρίδα τους.

Βιώνοντας και εμείς για δεκάδες χρόνια την ανασφάλεια και την εθνική προσβολή, από παρόμοιες αναθεωρητικές επιδιώξεις και απειλές, αυταρχικών και αλαζονικών γειτονικών καθεστώτων, διατρανώνουμε τη πίστη μας για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ασφάλεια, όλων των λαών και των πολιτών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να επικρατήσουν οι θεμελιώδεις αρχές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, της ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ των ΚΡΑΤΩΝ, της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ των ΛΑΩΝ, της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Παγκόσμια Κοινότητα, να εφαρμόσει άμεσα και απαρέγκλιτα το Διεθνές Δίκαιο και να εργαστεί συντονισμένα για τον άμεσο τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες σ όλο το κόσμο, να απαιτήσουν την ειρηνική συνύπαρξη, όλων των λαών και των εθνών, ενάντια σε όσους διακυβεύουν τη παγκόσμια ασφάλεια.

Εκείνο που πρέπει άμεσα να γίνει, είναι «να σταματήσουν» να μιλούν τα όπλα και να ανοίξουν οι «δρόμοι», του Διαλόγου και της Συνεννόησης.

Ως συλλογικός φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, εκφράζουμε την ολόπλευρη στήριξή μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ουκρανίας, η οποία με αυταπάρνηση επιτελεί ηρωικά το έργο της, στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού.

Είναι η ώρα της Ευρώπης! Αφυπνισμένη από τον πόλεμο, να σταθεί αντάξια της ιστορικής της αποστολής και ευθύνης, να προχωρήσει άμεσα στην εμβάθυνση και στη ισχυροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στην μετεξέλιξη της, από Οικονομική Ένωση, σε ισχυρό γεωπολιτικό οργανισμό, που θα εγγυάται σε κάθε σπιθαμή του εδάφους της, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της.

 

(Visited 100 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*