Επίσκεψη του Γιώργου Λεονταρίτη σε Μήλο και Κίμωλο

Άκης Αξαόπουλος
01/07/2022 14:18
 
 
 

 

Επίσκεψη στα νησιά Μήλο και Κίμωλο πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης συνοδεύοντας την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρη Αθανασούλη.

Ο κ. Λεονταρίτης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Τάφω κτερίζειν» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου, την οποία εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού, με την οποία πραγματοποίησαν αυτοψία στις Κατακόμβες, στο Αρχαίο Θέατρο της Μήλου και επισκέφθηκαν διάφορα σημεία του νησιού, όπου γίνονται ανασκαφές.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε συναντήσεις με την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου, τον Δήμαρχο Μήλου κ. Μανώλη Μικέλη και δημοτικούς συμβούλους του νησιού και παρέστη στην παραλαβή του έργου του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου του νησιού, συνολικού προϋπολογισμού 314.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εκτελέστηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Μήλου.

Ακολούθως, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συνοδευόμενος από την Έπαρχο και τον Δήμαρχο Μήλου επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού, στο οποίο έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000,00 ευρώ, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους, ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου για την αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή «14 Μάρτυρες», συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ, καθώς και η χρηματοδότηση της εκπόνησης της μελέτης που αφορά το σύνολο του παραλιακού μετώπου.

Σήμερα ο κ. Λεονταρίτης θα μεταβεί στην Κίμωλο, συνοδεύοντας την κ. Μενδώνη και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με το Δήμαρχο κ. Κώστα Βεντούρη, το δημοτικό συμβούλιο και φορείς του νησιού.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.