Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Αντιλαϊκός σχεδιασμός για τη διαχείριση των αποβλήτων»

Newsroom
25/08/2022 17:41
 
 
 

 

Στο στόχαστρο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου μπήκε, για ακόμη μια φορά, ο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, στη Γενική Συνέλευση του οποίου θα συζητηθεί η πρόταση για διπλασιασμό των τελών που θα πρέπει να πληρώσουν οι Δήμοι το 2023.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ τονίζει ότι οι δημότες είναι αυτοί που πάντα θα πληρώνουν τον αντιλαϊκό σχεδιασμό διαχείρισης των αποβλήτων, παρά το γεγονός ότι οι υποδομές και οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι από λειψές έως ανύπαρκτες.

«Το μέλλον για τις επόμενες γενιές είναι ήδη υποθηκευμένο. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να δεχτεί η νεολαία και όλος ο νησιωτικός λαός να είναι συνένοχος και θεατής στη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦOΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου για διπλασιασμό του συνολικού ποσού που θα πρέπει να πληρώσουν οι Δήμοι το έτος 2023 για τα λειτουργικά έξοδα της Ανώνυμης αυτής Εταιρείας και τα «περιβαλλοντικά» χαράτσια, θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευσή της στις 26 Αυγούστου.

Επαληθεύεται η θέση και η εκτίμηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι, μέσω και του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, το κόστος που πληρώνουν κάθε χρόνο οι δημότες θα αυξάνεται δραματικά, όσο προχωρά ο αντιλαϊκός σχεδιασμός για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Από 10.671.000€ το 2022 οι ετήσιες εισφορές των δήμων ανεβαίνουν στα 20.929.000€ το 2023!

Την ίδια ώρα η ίδια η πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος στις συνοικίες, στα χωριά, στα νησιά με τις λειψές έως ανύπαρκτες υποδομές και υπηρεσίες καθαριότητας, θαμπώνει την «λάμψη» της νέας εποχής με τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου στη διαχείριση των αποβλήτων.

Η ταχύτητα των αναθέσεων σε ιδιώτες των υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων, παρουσιάζεται ως επίτευγμα και καθήκον προς τις επόμενες γενιές. Επίτευγμα είναι πράγματι για τους ομίλους που βρίσκουν μέσα από τις υπηρεσίες των δήμων νέα πεδία εγγυημένης κερδοφορίας

Το μέλλον όμως για τις επόμενες γενιές είναι ήδη υποθηκευμένο: Να πληρώνουν ματωμένα κέρδη και πλεονάσματα, να πληρώνουν χαράτσια, ακριβά προϊόντα, πανάκριβη ενέργεια και απλησίαστη στέγη, να πληρώνουν επιδοτήσεις για τους ομίλους που τους σώζουν τάχα τη ζωή, επενδύοντας σ’ ένα «πράσινο» περιβάλλον και να είναι καταδικασμένες να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης για να βγει ένα μεροκάματο.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να δεχτεί η νεολαία και όλος ο νησιωτικός λαός να είναι συνένοχος και θεατής στη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος και να θυσιάζει το μέλλον του για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.