Διάθεση επτά απινιδωτών σε αντίστοιχους μικρούς νησιωτικούς Δήμους των Κυκλάδων

Newsroom
01/03/2023 15:12
 
 
 

 

Τη διάθεση, συνολικά, 16 απινιδωτών σε αντίστοιχους μικρούς νησιωτικούς Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (εκ των οποίων οι επτά στις Κυκλάδες) ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής της.

Τους απινιδωτές έλαβαν οι Δήμοι Ανάφης, Αντιπάρου, Κιμώλου, Κύθνου, Σερίφου, Σικίνου και Φολεγάνδρου, καθώς και οι Δήμοι Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Ηρωικής Νήσου Κάσου, Λειψών, Μεγίστης, Νισύρου, Σύμης, Τήλου και Χάλκης, με τη δαπάνη προμήθειας και την εκπαίδευση στελεχών των Δήμων αυτών να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την ΠΕΔ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής:
«Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου θεωρεί άκρως απαραίτητη την ύπαρξη απινιδωτών στα μικρά ιδίως νησιά της Περιφέρειας, διότι αποτελούν το πλέον χρήσιμο όργανο για την άμεση και σωτήρια αντιμετώπιση καρδιακών επεισοδίων τόσο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, όσο και για τους πολυπληθείς καλοκαιρινούς επισκέπτες τους. Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Δημάρχων και μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της θα προσφέρει ό,τι μπορεί για την βελτίωση της ποιότητας των ακριτικών μας νησιών».

Στις φωτογραφίες η παραλαβή των απινιδωτών από τους Δημάρχους Χάλκης και Λειψων.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*