Γ. Χατζημάρκος – Γ. Λεονταρίτης: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα νησιά»

Newsroom
25/04/2023 12:02
 
 
 

 

Κατά 100.000€ αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου 8×8 στο Αθλητικό Κέντρο της Χώρας Νάξου και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του, όπως έκανε γνωστό ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του σχετικού θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στη Σύρο.

Αφού τόνισε ότι η παρούσα περιφερειακή αρχή έχει υλοποιήσει «το μεγαλύτερο έργο βελτίωσης και κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων» που έγινε πότε στις Κυκλάδες (παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της), ο κ. Λεονταρίτης επέρριψε ευθύνες στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την καθυστέρηση υλοποίησης του 8×8. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, ο Δήμος επέμενε να εντάξει στο συγκεκριμένο αθλητικό έργο και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, κάτι που όμως δεν ήταν εφικτό, καθώς «από τον κωδικό για τα αθλητικά έργα δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν έργα ανάπλασης».

Ωστόσο, η Περιφέρεια (μετά από 9 αθλητικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου), θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση και του 8×8, παραμένοντας σταθερή στη δέσμευσή της απέναντι στα σωματεία και τη νεολαία της Νάξου, όπως είπε ο κ. Λεονταρίτης.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έχει πράξει η Περιφέρεια από το 2015 προκειμένου να στηρίξει οικονομικά τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, μέσω επικουρικής χρηματοδότησης από κωδικούς που η ίδια κατάφερε να δημιουργήσει για τη συντήρηση τόσο των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και των σχολικών μονάδων. Την ίδια στιγμή, όμως, οι περισσότεροι Δήμοι αποτυγχάνουν να «απορροφήσουν» αυτή τη χρηματοδότηση, κατηγορώντας την περιφερειακή αρχή για άδικη μεταχείριση.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κακοποιεί το έργο που έχει κάνει η Περιφέρεια […] Να κρατάτε μικρό καλάθι όπου ακούτε για μεγάλη αδικία. Στα νησιά που έχεις δώσει τα περισσότερα λεφτά, σου ρίχνουν και το μεγαλύτερο ανάθεμα […] Δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα νησιά, στο χέρι τους είναι τις αξιοποιήσουν ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος, με τον κ. Λεονταρίτη να προσθέτει ότι έχουν γίνει και έργα χωρίς την κατάθεση κάποιου σχετικού αιτήματος, αλλά με την αξιολόγηση των αναγκών κάθε περιοχής.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*