Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για την μετατροπή αδειών ταξί σε 9θέσια

Newsroom
29/11/2023 09:51
 
 
 

 

Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου πρόκειται να βγει «στον αέρα» η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων (με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) με επιβατηγά οχήματα 6 έως 9 θέσεων, δεδομένου ότι δεν έχει καλυφθεί μέχρι σήμερα ο εκ του νόμου προβλεπόμενος ανά νησί – σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα – αριθμός αδειών.

Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Θεοδόση Καστανίδη και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου.

Υπογραμμίζεται ότι η πρόσκληση αφορά αποκλειστικά στη μετατροπή των υφισταμένων αδειών ταξί και όχι την έκδοση νέων. Στην έκδοση της νέας πρόσκλησης ενδιαφέροντος, θα αναφέρεται ο ακριβής αριθμός αδιάθετων αδειών ανά νησί.

Πρόκειται για την εφαρμογή στην πράξη του άρθρου 68 του Ν. 4850/2021 και της Υπουργικής Απόφασης 62818/02-03-2022, για την πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής των πολυθέσιων ταξί που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 στην Ελλάδα από το Νότιο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η εισαγωγή των πολυθέσιων ταξί ήταν ένα χρόνιο αίτημα του αίτημα του κλάδου που έγινε πραγματικότητα τον Μάρτιο του 2022, όταν ο κ. Χατζημάρκος υπέγραψε την πρώτη πρόσκληση μετατροπής των ταξί με έδρα το Νότιο Αιγαίο σε 6θέσια και 9θέσια.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 217 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*