Ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

perifereiako rodos 7 febroyarioy 2018
admin
08/02/2018 2:21
  •  
  •  
  •  

Μήνυμα συναίνεσης, συνεννόησης και ομοψυχίας, σε μια κρίσιμη στιγμή για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας έστειλε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, με το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε στη χθεσινή του συνεδρίαση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πάρα τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές των παρατάξεων που το απαρτίζουν, το Περιφερειακό Συμβούλιο – ως «φωνή» των νησιωτών του Νοτίου Αιγαίου – κατέστησε σαφές ότι «το ζήτημα της Μακεδονίας είναι θέμα εθνικό, που υπερβαίνει ιδεολογίες, κόμματα και παρατάξεις, που δεν επιδέχεται ίχνος πολιτικής εκμετάλλευσης και καπηλείας και που είναι αναγκαίο να επιλυθεί προς όφελος των εθνικών συμφερόντων της χώρας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και σε σχετικό δελτίο Τύπου.
Μάλιστα, στο ίδιο δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι το Νότιο Αιγαίο είναι μια περιοχή της Ελλάδας «που βιώνει μόνιμα την αμφισβήτηση, τις προκλήσεις και τις επιβουλές ως καθημερινή πρακτική», γι’ αυτό και «δίνει ομόψυχα το παρόν στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, όπως και σε κάθε ζήτημα που συνιστά απόπειρα παραβίασης και παραχάραξης των συνόρων, των Συνθηκών και της ιστορικής αλήθειας».

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
1. Εκφράζει τα αισθήματα και τον πατριωτισμό των κατοίκων των νησιών των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου της ακριτικής νησιωτικής Ελλάδος, των απανταχού της γης Ελλήνων και την καθολική αξίωση να μην δεχθεί η Ελλάς τον σφετερισμό από το γειτονικό κράτος της FYROM, της ιστορίας, του πολιτισμού και της Ελληνικής Εθνικής κληρονομιάς της Μακεδονίας μας.
2. Υποστηρίζει την απάλειψη κάθε έκφρασης αλυτρωτισμού και την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας παραχάραξης της ιστορίας της Μακεδονίας μας, με αλλαγή του Συντάγματος της FYROM και τη διαγραφή κάθε διεκδίκησης εις βάρος της Ελλάδος.
3. Με σεβασμό στους κανόνες καλής γειτονίας, συνεργασίας, ειρήνης και φιλίας των λαών της περιοχής, τάσσεται υπέρ του απαραβίαστου των συνόρων, των Συνθηκών και της αποδοχής της ιστορικής αλήθειας.
______________
Ψηφίζεται ομόφωνα από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post