Κριτική Κόκκινου στην περιφερειακή αρχή: «Να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της»

kokkinos perifereiako rodos febroyarios 2018
admin
09/02/2018 14:47
 
 
 

«Είναι χρέος της περιφερειακής αρχής να κερδίσει το στοίχημα που έχει θέσει και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πολιτών που καλλιέργησε και να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της». Αυτό δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος στην τοποθέτηση του, μετά τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, οι πολίτες θα αξιολογήσουν το έργο της σημερινής περιφερειακής αρχής με βάση «χειροπιαστά» αποτελέσματα, τα οποία θα βελτιώσουν τη ζωή τους και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου. Για τον λόγο αυτό – όπως υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου – «επιβάλλεται να επιταχυνθούν διαδικασίες και να λειτουργήσουν άμεσα τα αυτοδιοικητικά αντανακλαστικά που θα βοηθήσουν τους πολίτες των νησιών, αλλά και θα αναδείξουν το ρόλο της Περιφέρειας ως μοχλό ανάπτυξης».
Στο πλαίσιο της κριτικής που άσκησε ο κ. Κόκκινος, επισήμανε τη σημασία που έχει η συνεργασία με όλους τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή τόνισε ότι δεν βοηθούν «οι τακτικές αυταρέσκειας και υπεραισιοδοξίας, η διανομή ακάλυπτων πολιτικών επιταγών, ο διχαστικός λόγος, η λασπολογία, η απαισιοδοξία και τα επικοινωνιακά τρικ».
«Τα προβλήματα δεν κρύβονται “κάτω απ’ το χαλί” για πολύ καιρό, πιέζουν και ζητούν λύση. Οφείλουμε να είμαστε πιο οργανωτικοί, πιο αποτελεσματικοί και πιο διεκδικητικοί» ανέφερε μεταξύ άλλων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι οι αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου μας «δεν αντιστάθηκαν όπως θα έπρεπε» σε μια σειρά σημαντικών και καίριων ζητημάτων (αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α., αύξηση στη φορολογία και επιβολή τέλους διανυκτέρευσης, απουσία αντισταθμιστικών μέτρων για την υποδοχή των μεταναστευτικών ροών, υποβάθμιση της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ., λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής Α.Ε.Ι. για τον τουρισμό στη Χίο, περιορισμό κοινωνικού κράτους κ.α.).
«Οι παρεμβάσεις μας πρέπει να έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και να έχουν συνέπεια και συνέχεια. Ο χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη της αυτοδιοικητικής θητείας το 2019 είναι χρήσιμος» κατέληξε ο κ. Κόκκινος, ο οποίος ζήτησε, επίσης, να μη δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση καμία αναφορά του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του στην ονομασία των Σκοπίων.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*