Το πρόγραμμα “Taste the seasons” της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην Ημέρα Γαστρονομικού Τουρισμού στο Μιλάνο

taste the seasons milano 2018 1
admin
13/02/2018 11:35
 
 
 

Στο πρόγραμμα δράσεων των 117 εταίρων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης) αναφέρθηκε η επικεφαλής της επιτροπής «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» Χάιντι Λαζάνη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος “Taste the seasons” στην Ημέρα Γαστρονομικού Τουρισμού στο Μιλάνο.

Σημειώνεται ότι η Ημέρα Γαστρονομικού Τουρισμού διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Bergamo και την Επιτροπή East Lombardy 2017, παρουσία tour operators, travel agents, δημοσιογράφων και food bloggers που εξειδικεύονται στον γαστρονομικό τουρισμό, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού ΒΙΤ 2018 στο Μιλάνο.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ημέρα Γαστρονομικού Τουρισμού έδωσε τη δυνατότητα διεθνούς προβολής τόσο του γαστρονομικού πλούτου των νησιών, όσο και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής κουζίνας και της υψηλής διατροφικής αξίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ειδική αναφορά στη διεθνή παρουσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του είδους (Sial, Anuga, Tuttofood Milano), στη συμμετοχή στη γαστρονομική εκδήλωση “James Beard Foundation” στη Νέα Υόρκη τον προσεχή Μάρτιο, καθώς και στις διακρίσεις που έχει κατακτήσει η Περιφέρεια (European Young Chef Award 2016, χρυσό Βραβείο “European Gastronomic Festival 2016”), αλλά και στις διακρίσεις επιχειρήσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (όπως το Gelato Palladion στη Ρόδο που διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό παγωτού Gelato World Tour κ.α.).

taste the seasons milano 2018 2

Οι στόχοι του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης
Παράλληλα, στην Ημέρα Gαστρονομικού Τουρισμού στο Μιλάνο, εκτός από τις δράσεις που υλοποιούνται, παρουσιάστηκαν και οι στόχοι που έχει θέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης και υπηρετούνται μέσω του προγράμματος “Taste the seasons”.
Οι στόχοι αυτοί είναι:
1. Να καταστεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεθνής γαστρονομικός τουριστικός προορισμό, αξιοποιώντας τις διεθνείς τάσεις.
2. Να αναδειχθεί η αξία και η ιστορία της Αιγαιακής γαστρονομίας ως πρότυπο υγιεινής διατροφής και παράλληλα να αυξηθεί ο αριθμός των χαρακτηρισμένων και πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων.
3. Να επεκταθεί η χρήση τοπικών προϊόντων σε όλη την τουριστική αλυσίδα.
4. Να εκπαιδευτεί ο καταναλωτής να ζητά (π.χ. στα εστιατόρια), να αγοράζει (από τοπικούς παραγωγούς) και να καταναλώνει τοπικά προϊόντα.
5. Να δοθούν κίνητρα στους νέους για να επιστρέψουν στην καλλιέργεια της γης με παραδοσιακές μεθόδους.

taste the seasons milano 2018 3

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*