Στη Στοκχόλμη το πρωινό του Νοτίου Αιγαίου

proino aigaioy stokholmi 2
admin
16/02/2018 17:20
 
 
 

Το πλούσιο και… δυναμωτικό πρωινό του Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκε σήμερα στην έκθεση “Panorama World Festival” στην Στοκχόλμη από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Σε έναν διακεκριμένο χώρο, το Ατελιέ Γαστρονομίας Aveqia, οι σεφ Κώστας Μπουγιούρης, Νίκος Κουκιάσας, Ευαγγελία Φωτεινιά και Μαρία Ρηγούτσου παρουσίασαν στο 1ο Networking Event για τους Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων, γεύσεις από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όπως μους ταραμά σε άζυμο ψωμί, κολοκυθόπιτα με αλεύρι από χαρούπι, τάρτα μάραθου με φρέσκο σπανάκι, φρουτάλια Άνδρου με λουκάνικο και δυόσμο, κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, φάβα Σχοινούσας και φάβα Σαντορίνης, τούρτες συμιακές, ροδίτική χορτόπιτα, γαλακτομπούρεκο, τυρόπιτα γλυκιά, φανουρόπιτα, γριές Μυκόνου, χαλβά σιμιγδαλένιο με γάλα, στριφτή τυρόπιτα, τσάι αρωματικό από τα νησιά και στάρι βραστό χυλωμένο.

proino aigaioy stokholmi 1

proino aigaioy stokholmi 3
Στην παρουσίαση παρέστη και ο στρατηγικός κοινωνικός εταίρος της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με τον αντιπρόεδρο του Νίκο Παπασταματίου να παρουσιάζει στο κοινό των Σουηδών buyers το δίκτυο “Aegean Cuisine”.
Έτσι, οι Σουηδοί είχαν την μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε (γευστική) επαφή με τον γαστρονομικό πλούτο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την αξεπέραστη ποικιλία των τοπικών προϊόντων των νησιών και τη διατροφική τους αξία, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κουζίνας. Την έκθεση “Panorama World Festival” αναμένεται να επισκεφθούν χιλιάδες επισκέπτες, καθώς έχει καθιερωθεί πλέον ως η μοναδική εκθεσιακή διοργάνωση για τον τουρισμό – και κατ’ επέκταση την γαστρονομία και τον πολιτισμό – στην Σουηδία.

proino aigaioy stokholmi 4

proino aigaioy stokholmi 5
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε διεθνείς διοργανώσεις του είδους, περιλαμβάνεται στο συνολικότερο στρατηγικό πλάνο στήριξης του πρωτογενούς τομέα των νησιών, μέσα από την ανάδειξή τους ως γαστρονομικούς προορισμούς αξιώσεων, βάσει της ιδιαίτερης και ξεχωριστής για κάθε νησί γαστρονομίας του και των ευεργετικών ιδιοτήτων των προϊόντων του.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*