Νάξος, Σύρος και Σαντορίνη στην Διεθνή Έκθεση “Detrop Boutique 2018”

detrop 2018 4
admin
26/02/2018 10:53
 
 
 

Έντεκα εκθέτες από έξι νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου συμμετέχουν στη διεθνή εξειδικευμένη έκθεση τροφίμων και ποτών “Detrop Boutique 2018”, η οποία εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που διοργανώνεται από τn ΔΕΘ – ΗELEXPO και ολοκληρώνεται σήμερα, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα Κυκλάδων και έπαρχος Μήλου Νίκος Βενάκης.

 

detrop 2018 1

detrop 2018 2

Και σε αυτή την εκθεσιακή διοργάνωση, το Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει με ιδιαίτερες αξιώσεις, παρουσιάζοντας σε δύο περίπτερα, εκλεκτά τοπικά προϊόντα από τη Νάξο, τη Σύρο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, τη Λέρο και την Αστυπάλαια. Το ένα περίπτερο είναι θεματικό και εκτίθενται κρασιά και τυροκομικά, ενώ στο δεύτερο εκτίθενται όλα τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα. Οι 11 παραγωγοί από τα προαναφερόμενα νησιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και στους γευσιγνώστες της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας.

 

detrop 2018 10

detrop 2018 8

detrop 2018 9

 

Γνωριμία με τα καλύτερα ελληνικά delicatessen προϊόντα και τρόφιμα
Σημειώνεται ότι η Detrop Boutique είναι μια εξειδικευμένη έκθεση τροφίμων και ποτών, η οποία παρουσιάζει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και από πλευράς μεθόδων παραγωγής. Στόχος της είναι να προσφέρει στους επισκέπτες της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μια αποκλειστική ξενάγηση στα μοναδικά πιστοποιημένα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., Ε.Π.Ι.Π. καθώς και σε επιλεγμένες ετικέτες. Απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων, καθώς και σε καταστήματα delicatessen, οργανικών προϊόντων κ.λπ.
Για τον λόγο αυτό, η ΔΕΘ-HELEXPO φιλοξενεί στην Detrop Boutique ένα σημαντικό αριθμό εμπορικών επισκεπτών (δίκτυα διανομής, hyper markets, super markets, καταστήματα delicatessen κλπ) από συγκεκριμένες χώρες – στόχους όπως Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Σκανδιναβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α Συνολικά φιλοξενούνται 190 εμπορικοί επισκέπτες από 27 χώρες, γεγονός που καταδεικνύει τις προοπτικές που ανοίγονται για τους παραγωγούς που συμμετέχουν.

 

detrop 2018 11

detrop 2018 3

detrop 2018 6

detrop 2018 5

 

Ζαννετίδης: «Μοναδική η αξία των προϊόντων μας»
Από την πλευρά του, ο κ. Ζαννετίδης επανέλαβε ότι κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου και τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα των νησιών «μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο, που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές και η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό».
Η συμμετοχή αυτή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε διεθνή έκθεση που αφορά στα delicatessen φανερώνει, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ότι τα ιδιαίτερα προϊόντα των νησιών μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και στον συγκεκριμένο τομέα, «λόγω της ποιότητας, της μοναδικότητας και του ξεχωριστού τρόπου παραγωγής τους».
«Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε να στηρίξουμε τους παραγωγούς των νησιών μας και να αναδείξουμε τα προϊόντα τους, συνεχίζεται με επιτυχία. Η αξία των προϊόντων του τόπου μας αναγνωρίζεται παντού ως μοναδική» κατέληξε ο κ. Ζαννετίδης.

 

detrop 2018 7

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*