Στη Νέα Υόρκη η γαστρονομική παράδοση του Νοτίου Αιγαίου

gastronomiki perifereia 2019
admin
01/03/2018 13:45
 
 
 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019) παρουσιάζει τα μυστικά της γαστρονομικής παράδοσης των νησιών της στον ναό της Γαστρονομίας των ΗΠΑ, το James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη.

Την Τρίτη 13 Μαρτίου, η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μαζί με τον 20χρονο Σπύρο Κουγιό (μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό “European Young Chef Award 2017”) και ταλαντούχες Αμερικανίδες σεφ, μέλη του φημισμένου club των ΗΠΑ “Les Dames d’ Escoffier”, θα «ξετυλίξουν» τα μυστικά της αιγαιακής γαστρονομίας στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης. Δημοσιογράφοι γεύσης και γαστρονομικού τουρισμού, food & beverage opinion leaders και bloggers γαστρονομίας θα παραστούν στη συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστούν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως μοναδικοί διεθνείς γαστρονομικοί προορισμοί και θα γευθούν τις ξεχωριστές δημιουργίες των σεφ.
Το μενού θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά πιάτα της αιγαιακής κουζίνας, με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά, αλλά και τα όσπρια, το λάδι και τα τοπικά βότανα. Τα πιάτα θα συνοδεύουν επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του Νοτίου Αιγαίου.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste the seasons”, με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου να βρίσκεται πάντα δίπλα της, ως Στρατηγικός Κοινωνικός Εταίρος.

james beard foundation martios 2018

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*