Οι μαμάδες του Αιγαίου ξέρουν καλύτερα… και τις ροδίτικες συνταγές!

aegean mamas rodini 1
admin
05/03/2018 23:29
 
 
 

Μικροί-μεγάλοι εν δράσει! Το περασμένο Σάββατο στη Ρόδο, μαμάδες, γιαγιάδες και παιδιά, ανακάτεψαν, ζύμωσαν και παρασκεύασαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά της Ρόδου, κατά τη διάρκεια της δράσης “Aegean mamas know best – Οι μαμάδες του Αιγαίου ξέρουν καλύτερα”, με «πρωταγωνίστρια» την Πρέσβη της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Ροδινιού, τα μικρά παιδιά έπλασαν κουλουράκια, έφτιαξαν τηγανίτες και λαδόπιτες με μέλι και μυζήθρα, ενώ οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τους αντάλλαξαν με τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων (στρατηγικό συνεργάτη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) συνταγές και «μυστικά» για αγαπημένες ροδίτικες συνταγές. Κουλουρία, χοιρινό λουκούμι, φρέσκα ζυμαρικά και μελεκούνια ήταν μερικές από τις συνταγές που δημιούργησαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, παρέα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, εξηγώντας μάλιστα βήμα- βήμα στις μαμάδες τον τρόπο παρασκευής τους.

aegean mamas rodini 2

aegean mamas rodini 3
Η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων που χρησιμοποιούνται και ο αγνός τρόπος παραγωγής των παραδοσιακών συνταγών βρέθηκαν ξανά στο προσκήνιο, με τις γιαγιάδες να μοιράζονται τις γνώσεις τους για την αυθεντική, παραδοσιακή τεχνοτροπία και τις νέες μαμάδες να ενημερώνονται γι’ αυτήν. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνταγών, οι σεφ προσέφεραν στον κόσμο ροδίτικες παραδοσιακές νοστιμιές, υπενθυμίζοντας πόσο ιδιαίτερη είναι η κουζίνα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

aegean mamas rodini 4

aegean mamas rodini 5

 

«Η παραδοσιακή γαστρονομία είναι οικογενειακή υπόθεση»
Η δράση “Aegean mamas know best” πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΚ Γεννηματάς και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, ενώ πρόκειται να συνεχιστεί και στα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

aegean mamas rodini 6
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η πρόεδρος των ΚΕΚ Γεννηματάς Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Μιχάλης Μπαριανάκης και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου.

aegean mamas rodini 7
«Η μεγάλη συμμετοχή μαμάδων, γιαγιάδων και κυρίως των παιδιών, αποδεικνύει ότι η παραδοσιακή γαστρονομία και η αυθεντική κουζίνα των νησιών μας, είναι υπόθεση όλης της οικογένειας, ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος επισήμανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 είναι «να γίνει καθημερινή συνήθεια και βίωμα της σύγχρονης οικογένειας, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό, τη διατήρηση και τη συνέχισή της».
«Οι συλλογικές δράσεις όπως η σημερινή, είναι το ζητούμενο και ταυτόχρονα, το μέσο για να το επιτύχουμε. Θέλουμε ολόκληρη την τοπική κοινωνία των νησιών μας μαζί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

aegean mamas rodini 8
Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχε το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, το οποίο ενημέρωσε τα παιδιά για τη δράση “Aegean Gardener”. Υποστηρικτής της δράσης είναι η εταιρεία Estee Lauder που προσέφερε δωράκια στις μαμάδες και τις γιαγιάδες που συμμετείχαν

www.aegeangastronomy.gr
#tastetheseasons
#aegeanlikenoother
#aegeanmamasknowbest
#aegeangardener

(Visited 56 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*