Στη Σύμη ο Κυριακός Μητσοτάκης, συνοδεία του Γιώργου Χατζημάρκου

xatzimarkos mitsotakis symi 1
admin
06/03/2018 18:47
 
 
 

Την ακριτική Σύμη επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Ευστρατίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, συμμετείχαν σε ειδική σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, όπου τον λόγο έλαβαν ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο περιφερειάρχης και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 

xatzimarkos mitsotakis symi 3

Στην τοποθέτησή του ενώπιον του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Νότιο Αιγαίο είναι η μοναδική περιοχή της χώρας όπου υπάρχει ο υψηλότερος βαθμός συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοδιοικητικοί φορείς του Νοτίου Αιγαίου, χαρακτήρισε ξανά το 2018 ως «έτος διοικητικής κατάρρευσης του Νοτίου Αιγαίου, αφού η υποστελέχωση του Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με τις συνεχείς αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου όλων των διοικητικών διαδικασιών οδηγεί σε ασφυξία τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες».
Σε ό,τι αφορά στα εθνικά ζητήματα και την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε: «Θλίβομαι διότι είμαι ο μόνος περιφερειάρχης της χώρας ο οποίος στερείται της δυνατότητας να επισκεφθεί εδάφη της περιοχής ευθύνης του. Όσο ισχυρή κι αν είναι η βούλησή μας για σχέσεις καλής γειτονίας, η πραγματικότητα μας υποχρεώνει να βλέπουμε την Τουρκία όχι σαν μια θεωρητική απειλή, αλλά σαν μια δύναμη ενάντια στη σταθερότητα της περιοχής».

 

xatzimarkos mitsotakis symi 2

 

Επιθεώρηση των έργων που υλοποίησε η Περιφέρεια στο νησί
Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χατζημάρκος επισκέφθηκαν, επίσης, τις επιχειρήσεις του νησιού που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πληγέντες, ενώ ο κ. Χατζημάρκος του παρουσίασε τα μέτρα που πήρε η Περιφέρεια, καθώς και το σύνολο των έργων που έχει εκτελέσει το τελευταίο διάστημα στο νησί.
Τα έργα αυτά είναι η ολοκλήρωση του νέου λιμανιού, η ολοκλήρωση του ιατρείου, η συντήρηση του οδικού δικτύου και η ωρίμανση – ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου του αποχετευτικού του νησιού (που δημοπρατείται σύντομα).
Αναφορικά με τις ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες, η Περιφέρεια ανέλαβε την χρηματοδότηση και την δημοπράτηση της αποκατάστασης του οδικού δικτύου Σύμη – Πανορμίτης και του γηπέδου του νησιού που καταστράφηκε ολοσχερώς, έργα που θα δημοπρατηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*