5η FOOD EXPO: Κέρδισε τις εντυπώσεις το Νότιο Αιγαίο (φώτος)

food expo 2018 3
admin
12/03/2018 15:35
 
 
 

27 παραγωγοί από έντεκα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου εκπροσώπησαν το Νότιο Αιγαίο στην 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2018, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου στο Αthens Metropolitan Expo στα Σπάτα.

Απευθυνόμενη σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται για πώληση χονδρικής, αλλά και εξαγωγές, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και πότων της Ν.Α. Ευρώπης προσέλκυσε περισσότερους από 70.000 επισκέπτες, με την προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019) να ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

food expo 2018 1
Κατά γενική ομολογία, οι παραγωγοί των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση και απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια, τόσο για την ποιότητα, όσο και την εμφάνιση των προϊόντων τους. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις, «καλλιεργώντας» το έδαφος για εμπορικές συνεργασίες με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επισκέφτηκαν την Έκθεση.

food expo 2018 4

food expo 2018 10
Καταλυτικό ρόλο έπαιξε, για ακόμη μια φορά, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου, η οποία παρουσίασε στο κοινό χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου, πολύ ιδιαίτερες γεύσεις και τοπικές σπεσιαλιτέ, τις οποίες παρασκεύασε με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα των συμμετεχόντων παραγωγών.

food expo 2018 2
Την ικανοποίησή του για την παρουσία των νησιών στην Έκθεση, η οποία κάθε χρόνο είναι καλύτερη και πιο αναβαθμισμένη, εξέφρασε με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος συνεχάρη τους παραγωγούς των νησιών για την σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλουν, παρουσιάζοντας αρίστης ποιότητας τοπικά προϊόντα και συμβάλλοντας καθοριστικά στην διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου.

food expo 2018 11
Μετά το πέρας των εγκαινίων ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό τις δύσκολες αυτές εποχές για την πατρίδα μας να παράγουμε και να απαντούμε με αυτό τον τρόπο στη κρίση και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως νησιωτική περιφέρεια. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους παραγωγούς μας που επιμένουν να παράγουν, να καινοτομούν και να επιζητούν την εξωστρέφεια. Θέλω να τους συγχαρώ. Να συγχαρώ, επίσης, τους εξαίρετους σεφ μας που έδωσαν το παρών και μαγείρεψαν υπερασπιζόμενοι τον μεγάλο μας τίτλο, αυτόν της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019».

food expo 2018 6

food expo 2018 9

food expo 2018 8
Σημειώνεται ότι την 5η FOOD EXPO εγκαινίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ παρέστησαν βουλευτές, περιφερειάρχες, πρόεδροι επιμελητηρίων και πολλοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

food expo 2018 5

food expo 2018 12

food expo 2018 7

 

 

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*