Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Συμμετοχή σε πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων

draseis perifereias 1
admin
13/03/2018 11:29
 
 
 

Τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετείχε τις τελευταίες μέρες η περιφερειακή αρχή (στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών στους τομείς του τουρισμού, της γαστρονομίας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, παράλληλα και με την προώθηση λύσεων στα τοπικά ζητήματα) υπενθύμισε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με σχετικό δελτίο Τύπου.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια «ανεβάζει καθημερινά τον πήχη και εργάζεται εντατικά σε όλα τα “μέτωπα» και τα πεδία δράσης και αρμοδιότητας», παρά «τη σημαντική υποστελέχωση της και τα εγγενή διοικητικά προβλήματα του θεσμού». Έτσι, την τελευταία εβδομάδα, το πρόγραμμα περιλάμβανε τις εξής δράσεις και εκδηλώσεις (για τις περισσότερες εκ των οποίων έχει ήδη εκδοθεί δελτίο τύπου τις προηγούμενες μέρες):

*Την Κυριακή 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το International Rhodes Grand Prix. Η διοργάνωση όρισε την έναρξη της θερινής περιόδου, καθώς στον αγώνα έλαβαν μέρος 16 ποδηλατικές ομάδες, ανάμεσα τους εθνικές ποδηλατικές ομάδες, clubs και σωματεία από όλο τον κόσμο. Οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες συνεχίστηκαν στις 9, 10 και 11 Μαρτίου με τον διεθνή ποδηλατικό γύρο της Ρόδου (International Tour of Rhodes), ένα αγώνα ο οποίος αναβίωσε πέρυσι ύστερα από 14 χρόνια, χάρη στην ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Με τους παραπάνω αγώνες, η Ρόδος έχει πλέον συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της Διεθνούς Oμοσπονδίας Ποδηλασίας UCI.

draseis perifereias 2

*Την περασμένη Τετάρτη 7 Μαρτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και οι έπαρχοι Άνδρου κ. Λοτσάρης, Τήνου κ. Γιαγιάς, Μήλου κ. Βενάκης, Κέας κ. Βιτάλης και Μυκόνου κ. Μπρίγκος, είχαν συνάντηση στο ΥΕΝ με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπου έθεσαν το θέμα της διασύνδεσης των Κυκλάδων, καθώς και της σύνδεσης της Μακεδονίας με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Επίσης, έθεσαν τα ζητήματα της παρουσίας, στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενός πυροσβεστικού σκάφους σε νησί των Κυκλάδων και του Αλιευτικού Καταφυγίου του Κορθίου, στην Άνδρο, προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση των μελετών και να προχωρήσει το έργο.

draseis perifereias 3

*Την περασμένη Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην ειδική εκδήλωση για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την οποία οργάνωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σε συνεργασία με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος ήταν μεταξύ των ομιλητών.

draseis perifereias 4

*Μέσα στο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε η 52η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ) του Βερολίνου, στην οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίο, συμμετείχε με 22 νησιά στο περίπτερό της. Ο επικεφαλής της αποστολής, περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου επιβεβαίωσαν τις εξαιρετικά θετικές προοπτικές για την επερχόμενη τουριστική σαιζόν στο Νότιο Αιγαίο, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πλαίσιο της εντυπωσιακής και αισθητικά άψογης εικόνας που παρουσίασε η Περιφέρεια, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών στο περίπτερό της.

draseis perifereias 6

draseis perifereias 5

*Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019) συμμετείχε και φέτος στην 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2018, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου στο Αthens Metropolitan Expo στα Σπάτα. Στην έκθεση συμμετείχαν 27 παραγωγοί από 11 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, ενώ την έκθεση επισκέφθηκε και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

draseis perifereias 7

*Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο χωριό Λάερμα της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τοπική «Γιορτή της Ελιάς». Την γιορτή, στην οποία παρέστη ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και πολλά στελέχη της περιφερειακής αρχής, στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως και δεκάδες άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις σε χωριά των νησιών, που βοηθούν στο να κρατηθούν ζωντανές μνήμες και παραδόσεις.

draseis perifereias 8

*Σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου βρίσκεται ταυτοχρόνως στη Νέα Υόρκη και στη Μόσχα, όπου προβάλλει και προωθεί τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών της στους τομείς του τουρισμού και της γαστρονομίας.
Ειδικότερα, στη Μόσχα, από σήμερα μέχρι και τις 15 Μαρτίου διοργανώνεται η 21η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού MITT, με την Περιφέρεια να συμμετέχει με 9 νησιά από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα , διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από την ρωσική αγορά.
Στη Νέα Υόρκη, για 2η συνεχή χρονιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019) παρουσιάζει σήμερα στο φημισμένο James Beard Foundation, τη γαστρονομία των νησιών της και προβάλλει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Επικεφαλής της ομάδας είναι η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με τις Αμερικανίδες σεφ – μέλη του φημισμένου club των ΗΠΑ Les Dames d’ Escoffier, θα ξετυλίξουν τα μυστικά της αιγαιακής γαστρονομίας στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης. Μαζί τους και ο 20χρονος Σπύρος Κουγιός, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*