Στην Αμοργό ο Γιώργος Χατζημάρκος

 
 
 

Την Αμοργό επισκέφθηκε χθες, μετά την Δονούσα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον έπαρχο Νάξου – Αμοργού και αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών Γιάννη Μαργαρίτη.

Ο κ. Χατζημάρκος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αμοργού Νίκο Φωστιέρη, με τον οποίο είχε συνεργασία για ζητήματα του νησιού και ειδικότερα για τα έργα που έχει ανάγκη η Αμοργός.

xatzimarkos amorgos 2019 2

Οι κ.κ. Χατζημάρκος και Φωστιέρης επισκέφθηκαν την πλατεία Αιγιάλης, έργο την ανάπλαση του οποίου έχει σχεδιάσει ο δήμος Αμοργού, ενώ θα συγχρηματοδοτηθεί από τον δήμο και την Περιφέρεια. Ακολούθησε επίσκεψη στον οικισμό Αρκεσίνη, όπου το έργο της ύδρευσης (προϋπολογισμού 744.000 ευρώ) βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου των τευχών δημοπράτησης του. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους περίπου 10 χλμ., και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

xatzimarkos amorgos 2019 3

Στη συνέχεια, στο σχολικό συγκρότημα της Αιγιάλης, συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, της προσθήκης αποδυτηρίων μέσω του προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης αθλητικών χώρων, με τον δήμο Αμοργού να αναλαμβάνει τη μελέτη του έργου.

xatzimarkos amorgos 2019 4

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Η Αμοργός είναι από τα νησιά μας που, λόγω της πολύ μεγάλης έκτασης της και των διάσπαρτων οικισμών της, αντιμετωπίζει την ανάγκη εκτεταμένων παρεμβάσεων στις υποδομές της. Σε αυτόν τον αγώνα του Δήμου Αμοργού και των κατοίκων της, η Περιφέρεια μας στέκεται φυσικός σύμμαχος και αρωγός, έμπρακτα. Η συνεργασία μας έχει αποδώσει σε έργα ωφέλειας για τον τόπο και συνεχίζεται ως καθήκον και πίστη στην ανάγκη μεγιστοποίησης του αποτελέσματος της προσπάθειας όλων».

xatzimarkos amorgos 2019 5

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*