Τη θεσμοθέτηση Περιφερειακής Επιτροπής Μικρών Νησιών εξήγγειλε από την Τήλο ο Μανώλης Γλυνός

 
 
 

Την πρόθεσή του να θεσμοθετήσει (και να ενισχύσει με αρμοδιότητες και πόρους) την Περιφερειακή Επιτροπή Μικρών Νησιών για τα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων, υιοθετώντας σχετική πρόταση της δημάρχου του νησιού Μαρίας Καμμά, εξήγγειλε από την Τήλο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός.

Όπως δήλωσε η κα Καμμά, στόχος της Περιφερειακής Επιτροπής Μικρών Νησιών είναι ο ολιστικός σχεδιασμός ειδικών λύσεων, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των δημάρχων, που αφορούν σε θέματα υγείας, χωροταξικού σχεδιασμού, κτιριακών υποδομών κλπ.

manolis glynos tilos 2
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τήλο, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» συνομίλησε με την δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για όλο το φάσμα της λειτουργίας του δήμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί στον τομέα της Υγείας.

manolis glynos tilos 3
«Θεωρώ απαράδεκτο το 2019 η πρωτοπόρα Τήλος που εισηγήθηκε πρώτη το μεταφορικό ισοδύναμο, η Τήλος της ενεργειακής αυτονομίας και της αειφορίας, να μην έχει γιατρούς και βιολογικό καθαρισμό. Πόσα χρόνια ακόμα χρειάζεται να περιμένουμε για να παρέχουμε στους πολίτες τα αυτονόητα; Η “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης” νοσεί, αφού δεν έχει επιλύσει ακόμη θέματα καίρια για την δημόσια υγεία» δήλωσε σχετικά ο κ. Γλυνός, ο οποίος επισκέφθηκε επίσης, τις υποδομές του Υβριδικού Πάρκου Τήλου.

manolis glynos tilos 4
Η περιοδεία του περιλάμβανε και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου, όπου ξεναγήθηκε από κατοίκους της Τήλου. Εκεί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης διαπίστωσε ότι το σχολικό κτίριο εξακολουθεί να στεγάζει παιδιά και διάφορες δραστηριότητες, παρά το γεγονός ότι χρήζει άμεσης συντήρησης και επισκευής. «Είναι λοιπόν ιδιαιτέρως αναγκαίο να υπάρχει ειδική μέριμνα και πολιτικός σχεδιασμός για τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειάς μας» επισήμανε ο κ. Γλυνός.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*