Με… αιχμές το ευχαριστήριο μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου

Άκης Αξαόπουλος
30/08/2019 2:27
  •  
  •  
  •  

 

Επ’ αφορμή της λήξης της θητείας του ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο Χαράλαμπος Κόκκινος απέστειλε στα ΜΜΕ μήνυμα, μέσω του οποίου ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του, τα υπηρεσιακά στελέχη, αλλά και τους πολίτες και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Κόκκινος αφήνει και αιχμές για τις «απαράδεκτες συμπεριφορές» – όπως τις χαρακτηρίζει – με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ωστόσο τονίζει ότι «στάθηκε όρθιος και τίμησε την εντολή των πολιτών του Αιγαίου».

Το πλήρες περιεχόμενο του μηνύματος του κ. Κόκκινου έχει ως εξής:

Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες στους συνεργάτες μου, στα στελέχη της Π.Ν.Αι., των Ο.Τ.Α. της Δωδεκανήσου, των κρατικών Υπηρεσιών, των εθελοντικών οργανώσεων και στους ενεργούς πολίτες, για τη συνεργασία που αναπτύχθηκε ανάμεσά μας τα πέντε (5) χρόνια που διετέλεσα στην αιρετή αυτοδιοικητική θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

Έδωσα και δώσαμε αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους νησιώτες μας και διεκδικήσαμε να γίνουν πράξη ρεαλιστικά και δίκαια αιτήματά τους. Το σίγουρο είναι ότι τα νησιά μας αξίζουν περισσότερα.

Εύχομαι να υπάρξει διαρκής και οργανωμένη προσπάθεια, ώστε να βελτιωθεί η ζωή των μονίμων κατοίκων στην περιοχή μας και να γίνει πράξη η αειφόρα ανάπτυξη. Εύχομαι επίσης η κεντρική εξουσία να κάνει πράξη τις νησιωτικές πολιτικές που είναι απαραίτητες για την ακριτική περιοχή μας.

Στη διάρκεια της θητείας μου γνώρισα χαρές αλλά και αρκετές λύπες. Πρωτόγνωρα γεγονότα και απαράδεκτες συμπεριφορές στάθηκαν εμπόδια -σχεδόν καθημερινά- στο να ασκήσω τα καθήκοντά μου όπως ήθελα και όπως προβλέπει η νομοθεσία. Με υπομονή, ψυχραιμία και με συνέπεια στάθηκα όρθιος και τίμησα την εντολή των πολιτών του Αιγαίου.

Αυτούς τους πολίτες σέβομαι και εκτιμώ, και γι’ αυτόν τον τόπο που αγαπώ θα συνεχίσω να δίνω τους αγώνες μου μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Άλλωστε, 15 χρόνια στα κοινά του Νοτίου Αιγαίου απέδειξα ότι ξέρω και να δημιουργώ με εντιμότητα και σκληρή εργασία όταν μου δόθηκε η δυνατότητα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και να επαγρυπνώ και να αγωνίζομαι με ασυμβίβαστη πορεία και να συγκρούομαι με την παρακμή και τους εκφραστές της απ’ όλες τις θέσεις ευθύνης που διετέλεσα, με τελευταία αυτή του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

Συνεχίζουμε και προχωράμε μπροστά για καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα καλύτερο μέλλον.

Με εκτίμηση,
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου (1.9.2014 – 31.8.2019)

(Visited 67 times, 1 visits today)