Υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. Ν. Αιγαίου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμΕΑ

amea amaxidio
Newsroom
27/12/2019 12:36
 
 
 

 

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας: 4 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) με τίτλο: «Δράσεις για τη βελτίωση της θέσης των ατόμων που κινδυνεύουν από διακρίσεις – Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Ατόμων με αναπηρία».

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων: ΝΠΔΔ ή φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου κάθε μορφής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες υποστηριζόμενης διαβίωσης σε άτομα με αναπηρίες, νοητικές αισθητηριακές ή κινητικές, εκ γενετής ή επίκτητες, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Στόχοι της Δράσης

Οι στόχοι της δράσης είναι:
1. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών.
2. Η μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα σε επίπεδο τοπικής κοινότητας.
3. Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.
4. Η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 1.700.000 ευρώ και κατανέμεται αναλογικά ανά πεδίο παρέμβασης δράση και κατηγορία.

Ως ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων ορίζεται η 31/12/2023. Η ολοκλήρωση των προτεινόμενων πράξεων θα πρέπει να συντελεστεί την ως άνω ημερομηνία.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις προτάσεις μέσω του ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020 (Πρέπει να διαθέτουν ατομικά λογαριασμό χρήστη (αναγνωριστικό και συνθηματικό) για την πρόσβαση στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http/logon.ops.gr από τις 27/12/2019 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως τις 27/03/2020 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την υποβολή προτάσεων, την συμπλήρωση των ΤΠΔ και άλλες διευκρινίσεις υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με την κα Αγ. Αδαμοπούλου (τηλ. 2281360824, email:aadamopoulou@mou.gr) και την κα Αγγ. Παλαιολόγου (τηλ.2281360819, email: agelpale@mou.gr).

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*