Παρέμβαση Τσίπρα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

tsipras3
admin
18/11/2015 17:36
 
 
 

Από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργείται στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου κατά το κλείσιμο του τρέχοντος ΕΣΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2015, μόνο με το σκέλος των κοινοτικών πόρων.

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση του πρωθυπουργού σε επιστολή που του είχε στείλει στις 13 Οκτωβρίου, στην οποία εξέθετε το πρόβλημα, με το αίτημα να μην επιτρέψει μία επωφελής για την χώρα συμφωνία, να λειτουργήσει ως «καταδίκη» για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, με εντολή του κ. Τσίπρα, εστάλη έγγραφο από το Γραφείο Πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, από τους οποίους ζητείται να εξετάσουν όσα αναφέρονται στην επιστολή του Περιφερειάρχη και να επιληφθούν αυτών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, σε συνάντηση του με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, ο κ. Χατζημάρκος τον ενημέρωσε διεξοδικά για το χρηματοδοτικό κενό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τις επιπτώσεις που προκαλεί.

Αναφερόμενος στην θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού στο αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που μας λύνει τα χέρια σε ό,τι αφορά την διάσωση συγκεκριμένων έργων που είναι σε εξέλιξη και τα οποία θα κινδύνευαν στις 31/12/2015 να διακοπούν, από ενδεχόμενη διακοπή της χρηματοδότησής τους. Η εντολή του Μαξίμου προς τους υπουργούς να διευθετήσουν το θέμα, μας δίνει την σιγουριά να προχωρήσουμε τον προγραμματισμό μας, έχοντας εξασφαλισμένη την ομαλή ροή της χρηματοδότησής τους μέσα στο 2016. Προφανώς, τα έργα αυτά θα πάρουν παράταση ολοκλήρωσης μέχρι τέλους του 2016, ώστε να γίνει σταδιακά η εκταμίευση του ποσού που απαιτείται. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού είναι καταλυτική για την θετική έκβαση αυτού του ζητήματος που ανέκυψε για την Περιφέρειά μας».

Tο έγγραφο του Γραφείου Πρωθυπουργού

 

 Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*