Τριετές πλάνο στήριξης του τουριστικού της προϊόντος εκπόνησε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

admin
30/11/2015 14:13
 
 
 

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η εργασία πλήρους ανάλυσης της αγοράς και των τάσεων, καθώς και το πλάνο δράσεων και marketing για κάθε νησί (ανά τρίμηνο και για διάστημα τριών ετών), η οποία εκπονείται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σε συνεργασία με το InSete και την Marketing Greece.

Η υλοποίηση του πλάνου για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας θα ξεκινήσει από τις 9 Μαρτίου του 2016, ενώ στις 11 Δεκεμβρίου θα προηγηθεί το πρώτο «στρογγυλό τραπέζι» με τη συμμετοχή των τουριστικών φορέων που θα υλοποιήσουν το πλάνο αυτό, ώστε να κατατεθούν παρατηρήσεις και προτάσεις, η οποίες θα ενσωματωθούν στην μελέτη. Η παρουσίασή της θα γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο εντός του Ιανουαρίου.

Το τριετές πλάνο δράσης της Περιφέρειας έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την καινοτομία, η οποία συνίσταται στην εξειδίκευση ανά νησί, στην εκτεταμένη αξιοποίηση του διαδικτύου (με την μετατόπιση μεγάλου αριθμού δράσεων σε διαδικτυακό επίπεδο) και στις διεθνείς συνεργασίες. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι προτάσσονται τα ισχυρά brands των νησιών, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λειτουργεί απλά ως «ομπρέλα».

«Δεν είναι συνηθισμένο να “υποβιβάζει” κανείς τον θεσμό που υπηρετεί, όμως δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να το κάνουμε, όταν με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιούμε τα οφέλη για την περιοχή μας […] Το πλάνο αφορά αναλυτικά όλα τα νησιά της Περιφέρειας, τον κάθε τουριστικό προορισμό ξεχωριστά και θα έρχεται να απαντά στην ανάγκη στήριξης του τουριστικού προϊόντος, μέσα από μια πολύ βαθιά ανάλυση των τάσεων της αγοράς, που θα αποτελέσει τη βάση για να χαραχτεί η δική μας στρατηγική σε επίπεδο περιφέρειας, νομού και κάθε νησιού, σε βάθος χρόνου ικανού για να έχουμε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δουλειά που γίνεται από το InSete και την Marketing Greece δεν επιβαρύνει οικονομικά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς αποτελεί προϊόν της συνεργασίας και της συνένωσης δυνάμεων με τους τουριστικούς φορείς. Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, «η δική μας προσπάθεια έχει και την εθνική της διάσταση. Η δική μας επιτυχία αντανακλά και σε εθνικό επίπεδο, αφού η Περιφέρεια αντιπροσωπεύει το 40{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα. Και ο ΣΕΤΕ αντιλαμβάνεται ότι η επιτυχία του Νοτίου Αιγαίου ισοδυναμεί με μια συντριπτική επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό. Θα είναι ένας εθνικός πρωταθλητής, τον οποίον τόσο έχει ανάγκη η χώρα».

Επιπροσθέτως, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου διοργανώνει στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2016 το σεμινάριο “DATA MEDITERRANEAN” του “TripAdvisor”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη του τουρισμού σε όλον τον κόσμο που θα αναδείξει την δυναμική της Περιφέρειας σε ένα απαιτητικό κοινό με εξειδικευμένες γνώσεις σε επίπεδο τουρισμού. Έχει πραγματοποιηθεί στην Σιγκαπούρη το 2014 και στην Βικτώρια Φολς το 2015.

Συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, ως προς την κατανομή των τουριστικών ρευμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της ρήξης στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας και των εξελίξεων στην Αίγυπτο, σε συνάρτηση και με τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει στο έπακρο η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης έχει ξεκινήσει ήδη τη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού (σ.σ. πριν από λίγες μέρες είχε γίνει μια πρώτη συνάντηση εργασίας για την αποτίμηση της όλης κατάστασης), η οποία θα συνεχιστεί με νέα συνάντηση με την αρμόδιο υπουργό κ. Κουντουρά το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε αυτή τη συνάντηση, με τη συμμετοχή και άλλων περιφερειαρχών και τουριστικών φορέων του τουρισμού σε εθνικό επίπεδο, θα αποτιμηθεί η κατάσταση και θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες, οι οποίες θα προχωρήσουν συντονισμένα, με το όλο πλάνο να λαμβάνει εθνική διάσταση, εντός του οποίου θα εξειδικευτεί και η στρατηγική του Νοτίου Αιγαίου.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*