Γιώργος Χατζημάρκος για την υπόθεση Κόκκινου: «Θα ήμουν επίορκος αν δεν την οδηγούσα στη Δικαιοσύνη»

admin
30/11/2015 14:24
 
 
 

Η πλήρης και απόλυτη διαφάνεια, ώστε να μπουν γερά θεμέλια στη σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομείται με τους πολίτες, ήταν το κίνητρο που οδήγησε τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, προκειμένου να καταθέσει αναφορά κατά του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε, ο κ. Χατζημάρκος απάντησε:

«Θα ήμουν επίορκος εάν, μετά από την διαδικασία διασταύρωσης των ζητημάτων που εδώ και μήνες είχαν περιέλθει στην αντίληψή μας, δεν οδηγούσα την υπόθεση αυτή στην Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να χτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, δεν μπορούμε να δίνουμε την μάχη για να επανακτήσει η πολιτική την σχέση που πρέπει να έχει με τον πολίτη, αν ταυτόχρονα αφήνουμε σκιές ή λειτουργούμε με λογικές συγκάλυψης και “κουκουλώματος”. Γι’ αυτή τη νέα σχέση που οικοδομούμε με τους πολίτες, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, χωρίς παράλληλες επιδιώξεις, προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, χωρίς ειδικές διαδρομές και στοχεύσεις. Το κίνητρό μας είναι ένα και μοναδικό και απολύτως καθαρό: πουθενά σκιά, φως παντού».

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε, επίσης, όλα τα στελέχη της περιφερειακής αρχής «που έχουν δεχθεί απίστευτη λάσπη και επιθέσεις και έχουν προκληθεί αφάνταστα όλο αυτό το διάστημα, ενώ ερευνούσαν την υπόθεση με σοβαρότητα, διακριτικότητα, χωρίς διαρροές και έκαναν την δουλειά τους, πιστοί στον όρκο τον οποίο έδωσαν».

 Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

(Visited 9 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*