Περιφερειακό Συμβούλιο: Ζητά την παράταση των ισχυόντων επιδοτούμενων αεροπορικών δρομολογίων μέχρι 31/10

admin
10/02/2016 15:32
 
 
 

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου την πρόταση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου περί υποβολής αιτήματος στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για παράταση (μέχρι τις 31 Οκτωβρίου) των συμβάσεων που ισχύουν σήμερα και σχετίζονται με την κάλυψη των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν στις 31 Μαρτίου 2016 και η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού (που μέχρι σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί) δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το τέλος του έτους. Κατά συνέπεια, είναι επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεων που έχουν συναφθεί με τις αεροπορικές εταιρείες για την κάλυψη των επιδοτούμενων γραμμών, ώστε η εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών (ιδιαίτερα των μικρών νησιών) να συνεχιστεί απρόσκοπτα, ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, θα επιδιωχθεί – σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς – ο επανασχεδιασμός του δικτύου των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών, στο πλαίσιο της ανάγκης εξορθολογισμού τους και περικοπής του συνολικού κόστους των επιδοτήσεων, όπως γνωστοποίησε πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην Βουλή.

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι, μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Σπίρτζη, θα διασφαλιστεί η συνέχιση της αεροπορικής εξυπηρέτησης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, παράλληλα με την άρση των στρεβλώσεων του συστήματος, όπου πραγματικά απαιτείται.

Την πρόταση του περιφερειάρχη καταψήφισαν μόνο οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*