Η Aegean Cuisine στο Βερολίνο

admin
10/03/2016 17:14
 
 
 

Η ανάδειξη της Aegean Cuisine ως βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης που οργάνωσε χθες βράδυ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο φημισμένο ελληνικό εστιατόριο «Μανδραγόρας» στο Βερολίνο.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσία του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Θεόδωρου Δασκαρόλη, δεξιώθηκε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τους τομείς της γαστρονομίας και του τουρισμού σε ευρωπαϊκά και διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, οι οποίοι απέκτησαν «από πρώτο χέρι» την εμπειρία της γνωριμίας με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μέσα από νησιώτικες γεύσεις, τοπικά προϊόντα και την Aegean Cuisine.

 

Στόχος της ιδιαίτερα επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η προβολή και στήριξη των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων τοπικής παραγωγής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η ανάδειξή τους ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα κάθε νησιού, ώστε η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα να καταστούν σταδιακά βασικό κριτήριο επιλογής του τουριστικού προορισμού, αφού – πέρα από εμπειρία διακοπών – προσφέρει και μοναδικές εμπειρίες γεύσης στους επισκέπτες του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, «η γνωριμία των δημοσιογράφων των διεθνών ΜΜΕ με την γαστρονομία των νησιών μας και η ταύτισή της με το τουριστικό προϊόν, είναι ένα πρώτο και πολύ καθοριστικό βήμα για την ώθηση του πρωτογενούς τομέα και της ευθείας διασύνδεσής του με τον τουρισμό».

 

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*