Στον υπουργό Εσωτερικών ο Φίλιππος Τριομμάτης

admin
05/04/2016 22:29
 
 
 

Σε συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Δικτύου Περιφερειακών και Δημοτικών Συμπαραστατών με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κουρουμπλή συμμετείχε ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Φίλιππος Τριομμάτης και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου.

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η βούληση της κυβέρνησης για την ριζική αναμόρφωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το Δίκτυο Συμπαραστατών να προτείνει στον υπουργό τη συμμετοχή εκπροσώπου του στην αρμόδια επιτροπή. Παράλληλα, ο υπουργός ενημερώθηκε για τις προτάσεις των Συμπαραστατών με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία του θεσμού σε όλη τη χώρα, καθώς και τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών.

Ο κ. Κουρουμπλής αποδέχθηκε το αίτημα του Δικτύου για συμμετοχή στην επιτροπή για την αναμόρφωση του «Καλλικράτη», προτείνοντας την εκπροσώπηση του Δικτύου στις νομοπαρασκευαστικές υποεπιτροπές, ενώ εξέφρασε την απορία του για τους λόγους που, σε πολλές περιοχές της χώρας, οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές επιλέγουν να μην προκηρύσσουν τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης αντίστοιχα, αν και υποχρεούνται βάσει νόμου.

 

Στο υπουργείο Οικονομικών για τις αποζημιώσεις επιχειρηματιών της Ρόδου

Στη συνέχεια, ο κ. Τριομμάτης μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του φάκελου των αποζημιώσεων στους επιχειρηματίες που επλήγησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού από τη θεομηνία του 2013.

Από τη συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου προέκυψε ότι ο φάκελος βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο υπογραφών από το συναρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και κατόπιν αυτού θα ακολουθήσει το σχετικό ΦΕΚ.

Ο  κ. Τριομμάτης εξέφρασε, για ακόμη μια φορά, τη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση των σχετικών αποζημιώσεων και την ταλαιπωρία που υφίσταται μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών της περιοχής. Από την πλευρά τους, τα υπηρεσιακά στελέχη δεσμεύθηκαν ότι εντός μηνός θα έχει υπογραφεί ο φάκελος και από το Υπουργείο Υποδομών και κατόπιν θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. 

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*