Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: Έξαρση της πανδημίας και των «κρουσμάτων» πολιτικής υποκρισίας της περιφερειακής αρχής

Άκης Αξαόπουλος
13/08/2021 19:12
 
 
 

Το τροπάρι της κυβέρνησης αναμεταδίδει κάθε τρεις και λίγο ο Περιφερειάρχης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, καλύπτοντας τις ευθύνες της και προβάλλοντας ως πανάκεια τον αναγκαίο εμβολιασμό, με ενεργοποίηση ταυτόχρονα του άθλιου κοινωνικού αυτοματισμού.

Εν όψει μάλιστα των γιορτών του Δεκαπενταύγουστου η υποκρισία της περιφερειακής αρχής για την «υγεία» του πληθυσμού απογειώνεται με τις συστάσεις «αυτοπεριορισμού» και «περιορισμού» των εκδηλώσεων, ενώ δεν βλέπει ότι στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στους χώρους δουλειάς, στα ξενοδοχεία, ο συνωστισμός βγάζει «μάτι».

Δεν πέφτουν στο οπτικό της πεδίο οι τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, τα μεγάλα κενά σε μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία, που δεν μπορούν πια ν’ ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους, στην αναγκαία φροντίδα της υγείας του λαού;

Δεν βλέπει ότι στη Ρόδο έχει μείνει μόνο ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τα rapid tests, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται «ατομική ευθύνη» η διενέργεια και το κόστος τους;

Δεν γνωρίζει ότι η κυβέρνηση παρά τις συνεχείς εκκλήσεις φορέων και σωματείων για μόνιμες προσλήψεις, εξακολουθεί ν’ αφήνει γυμνές τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας στα χωριά;

Μήπως δεν γνωρίζει ότι, ενώ υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδίδουν τον μεταλλαγμένο ιό, ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν, τουλάχιστον όχι σοβαρά, δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας και αναχαίτισης της εξάπλωσης , ακριβώς επειδή τα ουσιαστικά μέτρα θεωρούνται «κόστος»;

Που να χωρέσουν όμως αυτές οι ανάγκες, όταν η εικόνα αρχίζει και τελειώνει με τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού.

Η μεταφορά της ευθύνης στους νησιώτες για την πορεία της πανδημίας και της οικονομίας, που μεθοδεύουν κυβέρνηση και περιφέρεια είναι απαράδεκτη!

Όσο και να επιχειρεί η περιφερειακή αρχή να ταυτίσει τους στόχους των ξενοδόχων για υψηλότερες εισπράξεις με τα συμφέροντα των εργαζομένων, οι ίδιοι, ήδη νοιώθουν στο πετσί τους τι σημαίνει «αναζωπύρωση» της εκμετάλλευσης από κυβέρνηση και εργοδοσία.

Να σταματήσουν επιτέλους κυβέρνηση-εργοδοσία και τοπική διοίκηση να πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης στο λαό για κάθε έλλειψη που γεννά και αναπαράγει η πολιτική που θεωρεί τη ζωή, την υγεία και την προστασία του «κόστος προς εξορθολογισμό».

Ο ίδιος ο λαός των νησιών ν’ απαιτήσει μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός του.

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια.

Να υπάρξουν σαφείς οδηγίες ώστε αξιοποιώντας τα ολοένα και εμπλουτιζόμενα επιστημονικά δεδομένα και στη βάση ιατρικών ενδείξεων να διενεργείται ο εμβολιασμός με το κατάλληλο εμβόλιο.

Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.

Σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού, τόσο των άμεσων όσο και των μακροπρόθεσμων.

Να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Να αυξηθούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα νησιά για να γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.
Πλήρη καθημερινή ενημέρωση για όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από την πορεία των εμβολιασμών.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*