Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: «Ο Περιφερειάρχης μηδενίζει τον πολιτικό διάλογο»

Newsroom
16/09/2021 1:18
  •  
  •  
  •  

Στο στόχαστρο της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» βρέθηκε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κ2 της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, αλλά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, με αφορμή τη χρήση χρεωστικών καρτών από τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε το μέλος της κ. Κουκάκης από τον κ. Χατζημάρκο, υποστηρίζοντας ότι χρέος της «είναι ο έλεγχος όσων γίνονται και ο αντίλογος όταν κρίνεται πως κάτι δεν γίνεται σωστά».

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι η χρήση των καρτών αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες που προσπαθούν να καλύψουν τις βιοτικές ανάγκες τους και πρόσθεσε ότι η επιλογή συγκεκριμένων προσώπων από το στενό περιβάλλον της περιφερειακής αρχής για τη διοίκηση της εν λόγω εταιρείας, έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια.

Υπενθυμίζεται ότι, για το ίδιο θέμα, ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»:

Με έκπληξη και δυσαρέσκεια παρακολουθούμε τα όσα διαδραματίζονται τελευταία στην αναπτυξιακή εταιρεία Κ2 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Από τη μια οι μισθοί που έχουν καθοριστεί για τη διοίκηση της και από την άλλη η χρήση χρεωστικών καρτών για τις δαπάνες.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι η αντίδραση της περιφερειακής αρχής στην κριτική που έκανε το μέλος της παράταξης μας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης, τονίζοντας πως αντί των χρεωστικών καρτών, το καλύτερο για τις δαπάνες θα ήταν να χρησιμοποιείται το δημόσιο λογιστικό σύστημα στα πλαίσια του οποίου πληρώνονται τα χρήματα ελέγχονται από τον επίτροπο και εν συνεχεία επιστρέφονται.

Για το θάρρος να… μιλήσει, δέχθηκε επίθεση καφενειακού τύπου, από τον Περιφερειάρχη, που όχι μόνο υποβαθμίζει αλλά στην πραγματικότητα μηδενίζει τον πολιτικό διάλογο. Κάθε φορά που ερχόμαστε να καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα, ξεπερνιούνται όλα τα όρια γιατί η περιφερειακή αρχή εκτιμά πως απειλείται και αντιδρά απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας τα πάντα.

Δεν είναι απειλή ο αντίλογος στην πολιτική. Χρέος των παρατάξεων της μειοψηφίας είναι ο έλεγχος όσων γίνονται και ο αντίλογος όταν κρίνεται πως κάτι δεν γίνεται σωστά.

Έχουμε εμπιστοσύνη στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της αναπτυξιακής εταιρείας Κ2 της Περιφέρειας αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την χρήση των χρεωστικών καρτών ακόμη και αν επιτρέπεται, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, γιατί προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Τι θα σκεφθούν οι πολίτες που δεν έχουν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών τους ή που δουλεύουν ατελείωτες ώρες για να επιβιώσουν απλά, όταν βλέπουν τέτοιες καταστάσεις. Ήδη επικρατεί δυσαρέσκεια για τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν στη διοίκηση της εταιρείας και προέρχονται από το στενό περιβάλλον της περιφερειακής αρχής καθώς γίνεται αντιληπτό, ότι μονίμως στην πρώτη γραμμή είναι οι εκλεκτοί της. Όλοι οι υπόλοιποι είναι είτε στο περιθώριο ή στις τάξεις της… χορωδίας.

Παρά τις προσπάθειες περιορισμού και φίμωσης του αντιπολιτευτικού λόγου αυτός θα εκφράζεται και θα δυναμώνει γιατί μόνο έτσι θα αντιληφθούν οι πολίτες τι συμβαίνει και θα κρίνουν κατάλληλα τον αυταρχισμό και την αλαζονεία όταν έρθει η ώρα. Αυτοί θα δώσουν την κόκκινη κάρτα στα golden boys της αυτοδιοίκησης.

(Visited 28 times, 1 visits today)