Πρωτοχρονιά με… Ε.Α.Σ. Νάξου και ναξιώτικα προϊόντα για δύο ελληνικά κανάλια

Άκης Αξαόπουλος
01/01/2022 17:50
 
 
 

 

Στην αυγή του 2022 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έφερε ξανά το νησί μας, τις ομορφιές και τα προϊόντα του, στις οθόνες όλης της Ελλάδας!

Σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιά, όχι ένα, αλλά δύο κανάλια συνδέθηκαν ζωντανά με την Νάξο μας, όπου τα περίμεναν όμορφες εκπλήξεις!

Η αρχή έγινε με το Mega και το «Mega Σαββατοκύριακο», που άνοιξε το 2022 έτσι ακριβώς όπως έκλεισε την σεζόν 2020/2021: με live σύνδεση με την Νάξο μας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, δηλαδή! Η αγαπημένη εκπομπή του Mega συνδέθηκε με το πανέμορφο Φιλώτι, όπου την περίμενε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης, που έστειλε τις ευχές του για το νέο έτος. Στην… παρέα, ωστόσο, ήταν μια υπέροχη βασιλόπιτα ειδικά φτιαγμένη για την εκπομπή, η εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. και ένα λαχταριστό ναξιώτικο κατσικάκι στον φούρνο με Πατάτες Νάξου και Γραβιέρα Νάξου, μαγειρεμένο από το μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο Ζευς», Κατερίνα Βρούτση, σύμφωνα με την συνταγή που υπάρχει στο βιβλίο «Μαγειρεύοντας στην Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες» του αγαπημένου δημοσιογράφου και παρουσιαστή της τηλεόρασης και μέγα λάτρη της Νάξου, Χρήστου Νέζου!

Λίγο αργότερα, ήταν σειρά της εκπομπής «Με Νέα Ματιά» να στείλει όμορφες εικόνες, γεύσεις, αρώματα και ήχους από την Νάξο μας σε όλη την χώρα! Η εκπομπή της ΕΡΤ συνδέθηκε live με το Φιλώτι μας και απόλαυσε την γραφική του ομορφιά μαζί με νησιώτικη μουσική, τραγούδι και χορό από τα παιδιά του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου «Ο Ζευς», αλλά πήρε και μια «γεύση» από τα σπουδαία τοπικά μας προϊόντα όπως η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ)

(Visited 347 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*