Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Άκης Αξαόπουλος
12/01/2022 12:39
 
 
 

 

Την ώρα που καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται τόσο στη χώρα όσο και στα νησιά μας, η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία με τους ίδιους όρους που λειτουργούσαν όταν έκλεισαν εφαρμόζοντας την ίδια αντιεπιστημονική κα ανορθολογική πολιτική παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων και γονιών, αλλά με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε ανεξέλεγκτη διασπορά μέσα στις σχολικές δομές.

Σε καμιά περίπτωση ο πληθυσμός δεν προστατεύεται με τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του 50% + 1 στα σχολεία, με μείωση του χρόνου καραντίνας για όσους νοσούν, με λεωφορεία που μεταφέρουν του μαθητές μαζί με επιβάτες για μεγάλες αποστάσεις όπως γίνεται στο νησί μας και σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχει και συνωστισμός.

Το ότι, η κυβέρνηση, αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συνδικάτων πάνω από ένα χρόνο, δείχνει με το χειρότερο τρόπο ότι θεωρεί κόστος τόσο τη μόρφωση των παιδιών μας όσο και την υγεία όλων μας.

Τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν και να παραμείνουν ανοιχτά με όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία από τον κορονοϊό και όχι με μέτρα που οδηγούν στην «ανοσία της αγέλης» πράγμα που επιδιώκει η κυβέρνηση για το «καλό της οικονομίας», όπως προκλητικά λέει.

Άμεσα τα συναρμόδια Υπουργεία, ο Δήμος στο βαθμό που του αντιστοιχεί, να προχωρήσουν αποφασιστικά στη λήψη μέτρων απαραίτητων για τον περιορισμό της πανδημίας:

Να αραιώσουν οι μαθητές ανά αίθουσα, όχι στις συγχωνεύσεις / συμπτύξεις τμημάτων. Να εξασφαλιστούν νέες αίθουσες διδασκαλίας.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία.
Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και προσωπικό καθαριότητας. Δωρεάν μοριακά τεστ για όλους σε περίπτωση κρούσματος στις σχολικές τάξεις για να γίνει ουσιαστική ανάσχεση της μεταδοτικότητας.
Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τη δωρεάν παροχή όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατοµικευµένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.
Να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών με αποκλειστικά σχολικά οχήματα τα οποία δεν θα μεταφέρουν και πολίτες, μεγαλύτερα για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και περισσότερα δρομολόγια όπου είναι απαραίτητο ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες υγείας και πρόνοιας.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*