VIDEO: Η «Ελπίς» έντυσε στα λευκά τη Νάξο (μαγευτικές εικόνες)

Newsroom
24/01/2022 01:46
 
 
 

 

Στα λευκά έντυσε τη Νάξο η «Ελπίς» όπου οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από τα ξημερώματα της Κυριακής.

χιόνια Νάξος

Μαγευτικό τοπίο η ορεινή Νάξος με το χιόνι να έχει σκεπάσει τα πάντα, θέαμα που έσπευσαν να απολαύσουν πολλοί κάτοικοι του νησιού. Μικροί και μεγάλοι ανηφόρησαν στα ορεινά, έπαιξαν με τα χιόνια και το διαδίκτυο πλημμύρισε από φωτογραφίες σε λευκό φόντο.

χιόνια Νάξος

χιόνια Νάξος

Χαλκί, Φιλώτι, Κινίδαρος, Απείρανθος, Κόρωνος, Κωμιακή, Μονή, Σαγκρί, Δανακός, Κεραμωτή, Σκαδό και σε όλα τα χωριά και τις περιοχές της ορεινής και κεντρικής Νάξου η «Ελπίς» έφερε ασταμάτητες και ισχυρές χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

χιόνια Νάξος χιόνια Νάξος

Τα χιόνια κατά διαστήματα έντυσαν στα λευκά και παραλιακούς οικισμούς της Νάξου προσφέροντας ένα σπάνιο και μοναδικό θέαμα. Λίγα χιόνια έπεσαν και στη Χώρα της Νάξου ενώ -παρά τη θέληση πολλών- δεν το έστρωσε.

Χιονόνερο, χιόνι και χαλάζι έπεσε και στις υπόλοιπες περιοχές της Νάξου.

χιόνια Νάξος

χιόνια Νάξος

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Όπως ανέφερε στο naxostimes.gr ο αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Νίκος Σιδερής, κανένα χωριό δεν αποκλείστηκε (τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή το βράδυ) και δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με εξαίρεση τη διακοπή της, την Κυριακή το βράδυ επί του επαρχιακού δικτύου από Χαλκί προς Σαγκρί, λόγω ολισθηρότητας από τον παγετό.

χιόνια Νάξος

Εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και του επαρχείου Νάξου μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής άνοιγαν τους δρόμους από το χιόνι ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν τα οχήματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Ωστόσο, λόγω της συνεχόμενης και πυκνής χιονόπτωσης αλλά και της ολισθηρότητας των δρόμων, με απόφασή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου, διέκοψε την κυκλοφορία οχημάτων μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας σε όλο το ορεινό επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, από το Σαγκρί και την Ποταμιά με κατεύθυνση προς το Χαλκί, καθώς και από τον Άγιο Θαλέλλαιο προς τον Κυνίδαρο.

χιόνια Νάξος

Οι οδηγοί που κινούνται και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επιδεινωθούν.

«Alert» στα κινητά

Ωστόσο, επείγουσα ειδοποίηση στα κινητά των κατοίκων των Κυκλάδων έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Το μήνυμα προειδοποιούσε για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή το επόμενο 48ωρο, καλώντας τους κατοίκους των νησιών να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

χιόνια Νάξος χιόνια Νάξος χιόνια Νάξος

Κλειστά τα σχολεία

Λόγω του χιονιά, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο.

χιόνια Νάξος

Τα φαινόμενα συνεχίζονται…

χιόνια Νάξος

Οι χιονοπτώσεις στις Κυκλάδες θα συνεχιστούν και το επόμενο 24ωρο όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν, και θα συνεχιστούν και το μεγαλύτερο διάστημα της Τρίτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή βράδυ στην Κωμιακή…

(Visited 2.166 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*