Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε στη Νάξο ο Άγιος Νικόλαος Πλανάς (φώτος)

Άγιος Νικόλαος Πλανάς
Newsroom
02/03/2022 22:46
 
 
 

 

Πανηγυρικά, με λαμπρότητα και κατάνυξη, γιορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Αγίου Νικολάου Πλανά, την Τετάρτη 2 Μαρτίου.

Το πρωί της εορτής, ο Μητροπολίτης Παροναξίας μετέβη στον πανηγυρίζοντα ναό των Ναξίων Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτη και Νικολάου του Πλανά, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Το θείο λόγο κήρυξε κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού», ο Αρχιμ. π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δέηση για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να επικρατήσει ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Πλανά στην πόλη της Νάξου.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στην Ιερά Λιτανεία, συμμετείχε πλήθος κόσμου, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, η αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Ακτοπλοΐας Ευδοκία Κατσάνη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Νάξου Λεονάρδος Χατζηανδρέου, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μαρία Μάρκου, ο Λιμενάρχης Νάξου Αλέξης Αποστολόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Νίκος Καραμάνης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του νησιού.

Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Άγιος Νικόλαος Πλανάς

Την παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου του Πλανά τελέστηκε σήμερα 1-3-2022 εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και με την συμμετοχή των κληρικών του νησιού. Παρόντες μεταξύ άλλων η βουλευτής κατερίνα Μονογυιού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρχών, φορέων και πλήθος κόσμου.

*(Φωτογραφίες, πληροφορίες: Ι.Μ. Παροναξίας)

(Visited 1.084 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*