Επίσκεψη της Κ. Μονογυιού στα γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
03/03/2022 16:17
 
 
 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου μεταξύ της βουλευτού Αικατερίνης Μονογυιού και των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η συνάντηση αυτή έγινε επ’ ευκαιρίας της επίσκεψης της κυρίας βουλευτού στο νησί μας λόγω της εορτής του Αγίου Νικολάου του Πλανά. Ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Κουτελιέρης αφού εξέφρασε εκ μέρους όλου του ΔΣ τα θερμά συλλυπητήρια στην κ. Μονογυιού για τον πρόσφατο άδικο χαμό του αδελφού της εν συνεχεία την ενημέρωσε για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Συγκεκριμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο θέματα:

Αρχικά στα αιτήματα μεγάλων εταιριών να ιδρύσουν και να ανεγείρουν υπεραγορές τεραστίων διαστάσεων για τα δεδομένα ενός μικρού νησιωτικού δήμου, εκμεταλλευόμενες ισχύουσα νομοθεσία με πολλές ασάφειες και παραθυράκια. Αποτέλεσμα αυτού, οι εμπορικοί σύλλογοι να αναγκάζονται κάθε φορά να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να βρουν το δίκιο τους με ότι αυτό συνεπάγεται από υπέρογκα δικαστικά έξοδα τα οποία και αυτά έρχονται να προστεθούν στον ήδη βεβαρυμμένο προϋπολογισμό του μικρομεσαίου οικογενειάρχη.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε την συζήτηση ήταν οι αναπροσαρμογές στα ενεργειακά κόστη. Ο μικρομεσαίος επαγγελματίας αφού υπέστη μια δεκαετή περίοδο δημοσιονομικών μέτρων λιτότητας, σε συνέχεια δέχεται νέο χτύπημα λόγω των περιορισμών του COVID19 και σήμερα σαν κερασάκι στην τούρτα έρχονται να προστεθούν οι τελευταίες αναπροσαρμογές στην ενέργεια που επιβάρυναν σε απίστευτο βαθμό τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά. Δεν λείπουν τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις που οι λογαριασμοί του ρεύματος για μια επιχείρηση να υπερβαίνουν κατά πολύ ακόμα και το ενοίκιο.

Και στα δύο θέματα ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου κατέθεσε τις προτάσεις του τόσο προφορικά όσο και γραπτώς, κάτι το οποίο θα γίνει τις επόμενες μέρες.

(Visited 268 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*