Νάξος: Ο «χαμένος θησαυρός» βρέθηκε στην παραλία Αη-Γιάννηδες

Άκης Αξαόπουλος
08/06/2022 20:55
 
 
 

 

Στις 17 Μαΐου 2022, το 2ο Γυμνάσιο Νάξου μαζί με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και την ομάδα #SaveyourHood συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας Αη-Γιάννηδες στα πλαίσια της δράσης του σχολείου τους «Διαφορετικοί, άρα μοναδικοί» που σκοπό έχει μέσα από συνεργατικές δράσεις των μαθητών να ενισχυθεί το ομαδικό πνεύμα, το κλίμα συνεργασίας και ο σεβασμός προς τη διαφορετικότητα.

Οι δύο σχολικές κοινότητες ένωσαν τους σκοπούς και τις καρδιές τους ώστε να καθαρίσουν την παραλία και να δώσουν ένα μήνυμα… πως είναι ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία, να ευαισθητοποιηθούμε για το «σπίτι μας» τη Γη και το συνάνθρωπό μας.

Μαθητές και δάσκαλοι φόρεσαν γάντια, πήραν τις σακούλες τους και ξεχύθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις «βάζοντας τα σκουπίδια στη θέση τους» ώστε να βρεθεί ο «χαμένος θησαυρός».

Ο παλμός με το παιχνίδι ξεκίνησε να ανεβαίνει και οι ερωτήσεις για τον εάν βρέθηκε ο χαμένος θησαυρός άρχισαν να φουντώνουν. Μετά από κάποια ώρα, το αληθινό μήνυμα βρήκε το χώρο του να εισακουστεί «δεν υπάρχει χαμένος θησαυρός, ο θησαυρός είναι η παραλία μας, το νησί μας και οι καλές μας καρδιές που βοηθάμε τον κόσμο να γίνει καλύτερος».

“Και με αυτό το μήνυμα θα θέλαμε να μείνουμε… Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στα παιδιά, στις νέες γενιές και σε ένα κόσμο πιο συνεργατικό, καθαρό και αρμονικό, ένα κόσμο που δημιουργούμε όλοι μαζί και που μας συμπεριλαμβάνει όλους. Ένα κόσμο που ο θησαυρός μέσα μας αντανακλά την ομορφιά και το θησαυρό έξω μας” σημειώνουν οι διοργανωτές της δράσης.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους δασκάλους για την πρωτοβουλία της δράσης με το #SaveyourhoodNaxos και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την άμεση ανταπόκριση και χορηγία σε σακούλες, γάντια, νερά και τουριστικούς οδηγούς με τις ομορφιές του νησιού μας.

(Visited 582 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*