Νάξος: «Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων»

Άκης Αξαόπουλος
14/07/2022 16:43
 
 
 

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών φιλοξενεί την έκθεση «Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων» της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έγγραφα από την αρχειακή συλλογή του Υπουργείου Εξωτερικών, που περιγράφουν την πορεία της αναγνώρισης του νέου ελληνικού κράτους κατά τη διάρκεια του Αγώνα και τα πρώτα χρόνια μετά, τη σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων και τη δημιουργία προξενικού δικτύου.

Την έκθεση θα παρουσιάσει ο κ. Γιώργος Πολυδωράκης, Εμπειρογνώμονας Πρεσβευτής-Σύμβουλος Β΄, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και ο κ. Νίκος Αναστασόπουλος, Επικ. Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλης.

(Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως 15:00)

(Visited 131 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*