Νάξος – Εγκαίνια έκθεσης: «Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων»

Άκης Αξαόπουλος
16/07/2022 18:33
 
 
 

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών, φιλοξενεί την έκθεση «Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων» της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών. Η έκθεση είχε πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Τήνο κατά την διάρκεια του Δ’ διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου και έχει προγραμματιστεί να «ταξιδεύσει» και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, που έδειξαν ενδιαφέρον, με επόμενη πραγματοποίηση στην Ίο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο « Ι. Καμπανέλλης» στην Χώρα της Νάξου.

Εκτίθενται σημαντικά έγγραφα από την αρχειακή συλλογή του Υπουργείου Εξωτερικών, που περιγράφουν την πορεία της αναγνώρισης του νέου ελληνικού κράτους κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Παλιγγενεσίας και τα πρώτα χρόνια μετά, τη σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων και τη δημιουργία προξενικού δικτύου.

Την έκθεση, που διοργανώνεται μετά από συνεννοήσεις της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών και ιδιαίτερα του μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου κ. Λ. Χατζηανδρέου, με τον Δήμο Νάξου, θα παρουσιάσει ο κ. Γιώργος Πολυδωράκης, Εμπειρογνώμονας Πρεσβευτής-Σύμβουλος Β΄, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου Υπουργείου Εξωτερικών. Εκ μέρους της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών θα ομιλήσει ο Επικ. Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. κ. Νίκος Αναστασόπουλος.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου και με ὠρες λειτουργίας από τις 9:00 έως 15:00. και 18:00 με 21:00

(Visited 131 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.