Φιλώτι-Νάξος: Με μεγαλοπρέπεια και όλες τις τιμές η υποδοχή παμπάλαιας ιερής Λειψανοθήκης στην Παναγία (video+φώτος)

Newsroom
26/08/2022 11:58
 
 
 

 

Με μεγαλοπρέπεια, πλήθος κόσμου και όλες τις τιμές πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Φιλώτι Νάξου η υποδοχή Ιεράς Λειψανοθήκης στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Οι καμπάνες της εκκλησίας χτύπησαν χαρμόσυνα με το δικό τους μοναδικό τρόπο οι κάτοικοι του χωριού καλώντας τους πιστούς στην ξεχωριστή τελετή.

Τη Λειψανοθήκη που μετέφεραν ιερείς της Νάξου στην εκκλησία του χωριού, υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, που χοροστάτησε και στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, με άλλους ιερείς αλλά και πλήθος κόσμου που με συγκίνηση παρακολούθησε την τελετή.

Στη συνέχεια εντός της εκκλησίας της Παναγίας τελέστηκε ακολουθία και ακολούθησε ομιλία του γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Κύλη καθώς και εκπροσώπου της δωρήτριας οικογένειας της Λειψανοθήκης.

Η παμπάλαια Λειψανοθήκη, ένα πραγματικό αριστούργημα, έχει φιλοτεχνηθεί στη Μικρά Ασία και έχει προσφερθεί από τους απογόνους του ιερέα Μιχαήλ Γεωργίου Μυκονιάτη (1794-1864).

Παρόντες μεταξύ άλλων στη θρησκευτική τελετή ήταν ο Ακαδημαϊκός και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Στέφανος Ήμελλος, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, οι πρώην δήμαρχοι Μανόλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπαρδάνης και Νικόλας Βασιλάκης, ο π. Υπουργός Γιώργος Ανωμερίτης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και τοπικών Συλλόγων.

(Visited 954 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*