Η δήλωση παραίτησης του Μανώλη Πολυκρέτη – Προσωπική επίθεση στο Δημήτρη Λιανό

Newsroom
30/08/2022 02:11
 
 
 

 

Την παραίτηση του από την παράταξη του Δημήτρη Λιανού «Ενωμένοι Μπορούμε» και την ανεξαρτητοποίησή του κατέθεσε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου, ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης.

Ο κ. Πολυκρέτης στη δήλωση παραίτησης του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν μετά «από πολύ σκέψη» στην κίνηση αυτή και μάλιστα επισημαίνει ότι οι λόγοι αυτοί είναι γνωστοί στον κ. Λιανό αφού είχαν συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος επιτίθεται προσωπικά στο Δημήτρη Λιανό τον οποίο ευθέως κατηγορεί για «ημιαλήθειες και μισόλογα, επίδειξη εριστικής και αλαζονικής συμπεριφοράς, εγωκεντρικές διαθέσεις και ολιγωρίες» αλλά και για «έλλειψη ουσιαστικής και εποικοδομητικής συνεργασίας και ειλικρινούς διαλόγου». Επίσης αναφορά κάνει και για το έργο του δημάρχου τονίζοντας ότι δεν αξιοποίησε τα χρηματοδοτικά εργαλεία-πακέτα που θα μπορούσε ούτε προχώρησε στην «υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που έχουν ανάγκη όλες οι δημοτικές ενότητες του δήμου».

Επίδειξη εριστικής και αλαζονικής συμπεριφοράς, εγωκεντρικές διαθέσεις και ολιγωρίες…

«Για εμένα θεμελιώδεις αξίες που διέπουν τη διαδρομή του πολιτικού μου βίου και επιδιώκω να εφαρμόσω σταθερά, είναι η συνεργασία, ο αλληλοσεβασμός, η εμπιστοσύνη, η ομαδικότητα και η λήψη πρωτοβουλιών που προάγουν το κοινό συμφέρον. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με ημιαλήθειες και μισόλογα, επίδειξη εριστικής και αλαζονικής συμπεριφοράς, εγωκεντρικές διαθέσεις και ολιγωρίες, που σημειώθηκαν από μέρους σας κ. δήμαρχε κατά τη διάρκεια της πολιτικής συνύπαρξης μας, αλλά ούτε και με την έλλειψη ουσιαστικής και εποικοδομητικής συνεργασίας, καθώς και ειλικρινούς διαλόγου για την επίλυση των ζητημάτων του Δήμου μας, τη διοίκηση του, αλλά ακόμη και με οποιοδήποτε πολίτη. Άλλωστε, ουδείς πρέπει να υποτιμάτε, να υποβαθμίζεται και να λοιδορείται κατά την ενάσκηση της ανατιθέμενης δημόσιας εξουσίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Πολυκρέτης και αναλύοντας τους λόγους παραίτησης του προσθέτει:

«Οι λόγοι δε αναλυτικά, της παραίτησης μου είναι γνωστοί κι έχουν συζητηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και κατ’ ιδίαν κ. Δήμαρχε, όπως η μη προώθηση από μέρους σας διαδικασιών και ενεργειών και η άμεση αξιοποίηση των πολλών χρηματοδοτικών εργαλείων – πακέτων που βρίσκονταν στο προσκήνιο, προκειμένου αυτά να συμβάλουν στην ουσιαστική ανάπτυξη του Δήμου μας, επίσης, είναι η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που έχουν ανάγκη όλες οι δημοτικές μας ενότητες».

Ο Μανώλης Πολυκρέτης δηλώνει επίσης ότι από τη νέα θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου στην οποία βρίσκεται, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δήμο προσπαθώντας να κάθε τρόπο να βοηθάει αναδεικνύοντας τα προβλήματα και επιζητώντας την επίλυση τους.

«Θα παρακολουθώ και θα αναδεικνύω τα όσα κατά την άποψή μου, αρνητικά θα μαθαίνω και θα αντιλαμβάνομαι και θα προσπαθώ με κάθε τρόπο, όπως πάντα έκανα, να διερευνώνται τα θέματα που απασχολούν το δήμο μας, για το κοινό συμφέρον και να καταθέτω τις απόψεις μου προς επίλυσή τους» καταλήγει η δήλωση παραίτησης του Μανώλη Πολυκρέτη.

Η πλήρης δήλωση της παραίτησης του κ. Πολυκρέτη

(Visited 1.817 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*