Την παρέμβαση της αντιπολίτευσης για να μην επεκταθεί το λατομείο στην «Πλατιά Ράχη» ζητούν οι κάτοικοι του Σαγκρίου

Newsroom
05/09/2022 14:26
 
 
 

 

Στο θέμα της επέκτασης του λατομείου στο Σαγκρί επανέρχονται οι κάτοικοι του χωριού με νέα ανακοίνωση που ζητούν την ανάκληση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε «τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών για λατομικά ορυκτά (πέτρα) σε δημοτική έκταση 25.759,20 τ.μ. στη θέση «Πλατιά Ράχη» της Κοινότητας Σαγκρίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για διαπίστωση κοιτάσματος μαρμάρου σε δημοτική έκταση 145.114,73 τ.μ.».

Οι κάτοικοι του χωριού μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την προηγούμενη Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, που αρνήθηκε την ανάκληση της παραπάνω απόφασης, ζητούν από την αντιπολίτευση, η οποία διαθέτει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, να θέσουν ξανά το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση και με τις ψήφους τους να ανακαλέσουν την προηγούμενη απόφαση ώστε να μην εγκριθεί η διενέργεια λατομικών εργασιών στη δημοτική έκταση «Πλατιά Ράχη» στο Σαγκρί.

Να σημειωθεί ότι φορείς και κάτοικοι συναντήθηκαν την Τετάρτη 31 Αυγούστου όπου συζήτησαν και αποφάσισαν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των κατοίκων του χωριού αναφέρει:

Επέκταση Λατομείου στην Πλατιά Ράχη στο Σαγκρί

Την Τετάρτη 31/8/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Σαγκρί, που παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Σαγκρίου, μέλος του ΔΣ της ΟΝΑΣ, οι Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των συλλόγων του Σαγκρίου «ΠΡΟΟΔΟΣ» και «ΠΝΟΕΣ», οι Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των συλλόγων «ΠΕΚΙΝ» και «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου» και κάτοικοι του Σαγκρίου, συζήτησαν και αποφάσισαν τις επόμενες κινήσεις τους. Οι πρώτες κινήσεις του θα είναι α) συνάντηση με το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και β) ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου να προσκαλέσει το συντομότερο Λαϊκή Συνέλευση στην πλατεία του χωριού.

Την Πέμπτη 1/9/2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μεταξύ του Δημάρχου κ. Λιανού, του Νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Καραμπίνη και αντιπροσωπίας Σαγκριωτών. Η αντιπροσωπία των Σαγκριωτών παρέθεσε στον Δήμαρχο τις απόψεις της και του ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε στην έγκριση αιτήματος για λατομικές ερευνητικές εργασίες σε Δημοτική Έκταση στη θέση Πλατιά Ράχη στο Σαγκρί. Ο Δήμαρχος υπερασπίστηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν δέχτηκε να συζητήσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, όπως του ζήτησε η αντιπροσωπεία για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης.

Την Τρίτη 30/8/2022 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία εκφράστηκε από την αντιπολίτευση του Δήμου, η άποψη της επανεκτίμησης της απόφασης. Ως εκ τούτου οι κάτοικοι του Σαγκρίου ζητούμε, την εισαγωγή του θέματος σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούμε από την αντιπολίτευση του Δήμου, η οποία διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου και να μην εγκρίνει τη διενέργεια λατομικών εργασιών στη Δημοτική έκταση «Πλατιά Ράχη» στο Σαγκρί.

(Visited 328 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*