Tο 9ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι «Heaven’s Cafe» ξεκινά – Δηλώστε συμμετοχή!

Newsroom
17/10/2022 23:20
 
 
 

 

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου συνεχίζονται οι εγγραφές στο Πανναξιακό πρωτάθλημα τάβλι που διοργανώνει για 9η χρονιά φέτος το Heaven’s Cafe στη Χώρα της Νάξου.
Σύμφωνα με τη διοργανώτρια επιτροπή του τουρνουά  η έναρξη των αναμετρήσεων της 1ης φάσης θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η μάχη στο ξύλο»

Λένε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ότι μπορεί να υπάρξει κάποια μορφή μέτρων ξανά, ότι ο κόσμος θα κλειστεί κι άλλο στα σπίτια του και θα απομονωθεί κι άλλο. Ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων θα μεταβληθεί, ότι θα προκληθεί ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση, ότι θα υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις… λένε, λένε, λένε…

Ας λένε ότι θέλουν εμείς δεν τρομοκρατούμαστε, εμείς ξέρουμε να κάνουμε το κέφι μας και να περνάμε καλά γιατί έχουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Εμείς ξέρουμε να ζούμε τις στιγμές γιατί οι στιγμές συγκρατούν τη συνέχεια της ζωής.

Για μας έφτασε η στιγμή που προσμέναμε ένα χρόνο. Η αγάπη για το παιχνίδι που έγινε θεσμός.
9ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ HEAVEN’S CAFÉ 2022-23. Η ετήσια μάζωξη της παρέας μας.
Παράλληλα με την κλήρωση των ομίλων της νέας χρονιάς θα γίνει και η απονομή της προηγούμενης περιόδου.
Εγγραφές μέχρι 30/10
Στις 1/11 η έναρξη αναμετρήσεων της 1ης φάσης.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το τάβλι είναι ίσως το αρχαιότερο παιχνίδι που επιζεί μέχρι και τις ημέρες μας, αφού η πρώτη του εμφάνιση μαρτυρείται στη Μεσοποταμία, την περίοδο περίπου 2900 με 1800 π.Χ. Άλλο ένα αρχαίο παιχνίδι σχετικό με το τάβλι που είναι άξιο αναφοράς είναι το Τακτέ Νάρντ. Ήταν περσικό, παιζόταν περίπου το 1600 π.Χ. και έμοιαζε πολύ περισσότερο με το σημερινό τάβλι. Είχε 24 σημεία και 30 πούλια, 15 άσπρα και 15 μαύρα, και ένα ζευγάρι ζάρια. Το όνομά του σημαίνει «Μάχη σε ξύλο» και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τους Άραβες.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η νεότερη ιστορία γράφεται στο Heaven’s Café στη Νάξο. Σας περιμένουμε να ζήσουμε το παιχνίδι, να χαράξουμε εμείς το χειμώνα μας ζώντας τις στιγμές αντάμα με καλούς παλιούς και νέους φίλους. Καλό χειμώνα λοιπόν κι ας λένε τα δικά τους…

Εγγραφές στα τηλέφωνα 2285022747 και 6937145977

Η Διοργανώτρια επιτροπή του τουρνουά

(Visited 500 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*