VIDEO-Νάξος: Το πέρασμα της κακοκαιρίας «EVA» με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ξαφνικές πλημμύρες (φώτος)

ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA"
Newsroom
06/11/2022 23:08
 
 
 

 

Με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς και ξαφνικές πλημμύρες κάνει το πέρασμα της από τις Κυκλάδες η κακοκαιρία «EVA».

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα και στη Νάξο με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες από κεραυνούς, που ως αποτέλεσμα είχαν, ορμητικά νερά να τρέχουν από άκρη σε άκρη του νησιού.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA"

Στα ρέματα σχηματίστηκαν ποτάμια που έβαψαν καφετί τη θάλασσα, στους δρόμους έτρεχαν ορμητικά τα νερά και πολλά χωράφια πλημμύρισαν.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA"

Ο παρακάτω χάρτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνει την κατανομή του ύψους βροχής σε χιλιοστά μεταξύ Σαββάτου 5/11 και Κυριακής 6/11 έως τις 18:00. Στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν καταγράφηκαν ακραία ύψη βροχής, όμως ισχυρές σύντομες καταιγίδες κατά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες.
Όπως φαίνεται στο χάρτη, στη Νάξο καταγράφηκαν ξαφνικές πλημμύρες 65mm

Η κακοκαιρία και η βροχή έφεραν αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος σε όλο το νησί και κυρίως σε περιοχές της Χώρας που ήταν πολύωρες δημιουργώντας προβλήματα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA"

Σε ότι αφορά τους ανέμους, σε πολλές περιοχές όπως και στη Χώρα ήταν ασθενείς, κάτι που δε συνέβη σε άλλες περιοχές όπως οι τουριστικές παραλίες της Νάξου Άγιος Προκόπιος, Αγία Άννα και Πλάκα που οι άνεμοι έπνεαν ισχυροί.

Ο καιρός τη Δευτέρα στις Κυκλάδες

Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ, η «EVA» θα παραμείνει στα νησιά των Κυκλάδων μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου προβλέπονται στις Κυκλάδες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που θα εξασθενήσουν το απόγευμα και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας «EVA»

Δείτε το video:

ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA" ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA"

(Visited 574 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*