Νάξος: Aegean Rebreath και εθελοντές καθαρίζουν το βυθό στο λιμάνι, τη μαρίνα και άλλες θαλάσσιες περιοχές του νησιού

Newsroom
11/11/2022 00:48
 
 
 

 

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Μπλε Δήμων, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Aegean Rebreath, το Λιμενικό Ταμείο Νάξου και την αρωγή του Συλλόγου Naxos island wildlife protection, οργανώνουν διευρυμένες ερευνητικές δράσεις και απορρύπανσης σε θαλάσσιες περιοχές της Νάξου, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Aegean Rebreath συνεργάζεται με το δήμο και το Σύλλογο “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” για το θαλάσσιο καθαρισμό του λιμανιού, της μαρίνας και άλλων θαλάσσιων περιοχών της Νάξου αλλά και άλλων νησιών των Κυκλάδων που είναι μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων.

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς η Aegean Rebreath σε συνεργασία με την Attica Group, το δήμο και το Σύλλογο Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου, πραγματοποίησε δράση στο νησί για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

Φέτος, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα πραγματοποιηθούν υποβρύχιοι καθαρισμοί στο τουριστικό καταφύγιο και στον κεντρικό λιμένα της Νάξου το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00.


Χώρα-Νάξος: Απαγόρευση στάθμευσης στη μικρή προβλήτα το Σαββατοκύριακο


Η πρόσκληση για εθελοντική, ενεργή συμμετοχή στον θαλάσσιο καθαρισμό είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών στην περιοχή της Αγιασσού και θα γίνει δειγματοληψία για την ύπαρξη μικροπλαστικών στην περιοχή της Λαγκούνας.

Οι δράσεις θα καλυφθούν από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο θα παραβρεθεί στη Νάξο με τριμελή ομάδα.

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, έχει εγκαταστήσει τον πρώτο Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων του νησιού στο αλιευτικό λιμάνι της Νάξου και συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο Μπλε Δήμων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Μέσω των δράσεων αυτών, η Aegean Rebreath φιλοδοξεί για την καλλιέργεια νέας κουλτούρας σχετικά με τη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στην προσπάθεια αυτή, η ενεργή συμμετοχή εθελοντών είναι σημαντική, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ευθύνη όλων μας.

(Visited 288 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.