Στη Νάξο η εκπομπή «Βότανα, καρποί της γης» της ΕΡΤ

κρινάκια Παναγίας
Newsroom
06/12/2022 13:50
 
 
 

 

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Βότανα, καρποί της γης» που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ3 την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:00, ταξιδεύουμε στο μεγαλύτερο και στο πλέον εύφορο νησί στην καρδιά των Κυκλάδων, τη Νάξο.

Επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, εύφορες κοιλάδες, βιότοποι σπουδαίας οικολογικής σημασίας και περιοχές ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000. Εδώ, το μικροκλίμα είναι ιδιαίτερο: ξηρασία, έντονη ηλιοφάνεια, βραδινή πάχνη, θαλασσινή αλμύρα και μελτέμια.

Για τους παραπάνω λόγους, τα αρωματικά φυτά που βρίσκουμε στο νησί διαφέρουν, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι του τόπου, γι’ αυτό τα αγαπούν και παλεύουν για τη διάσωση και διάδοσή τους.

Η Βάλια, με οδηγούς τον Νίκο και την Astrid μαθαίνει για την καλλιέργεια και αξιοποίηση αρωματικών φυτών, τα ιδιαίτερα άγρια βότανα του τόπου και τα τοπικά προϊόντα για τα οποία οι ναξιώτες είναι τόσο περήφανοι.

(Visited 731 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.