VIDEO – Νάξος: Αρνητικά γνωμοδότησε το δημοτικό συμβούλιο για την ΜΠΕ που αφορά τα «έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου»

«έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου»
Newsroom
04/04/2023 02:45
 
 
 

 

Αρνητικά γνωμοδότησε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη Μ.Π.Ε. που αφορά τα «έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου», κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα το βράδυ.

Η μελέτη παρουσιάστηκε από το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό, και τον μελετητή του έργου κ. Γιαμίν ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, σύσσωμη η αντιπολίτευση καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Πολυκρέτης και Βούλα Μαργαρίτη, που αποτελούν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ψήφισαν κατά της μελέτης για τα «έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου», αφού όπως τόνισαν ναι μεν θεωρούν επιτακτική ανάγκη να γίνουν όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις στο λιμάνι όμως δε συμφωνούν με το έργο που αφορά στην κατασκευή τουριστικού καταφυγίου κάτω από τον μετεωρολογικό σταθμό.

Όπως υποστήριξαν, η κατασκευή τουριστικού και αλιευτικού καταφυγίου θα δημιουργήσει προβλήματα στην κίνηση της πόλης και θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της. Επίσης, όπως παραδέχτηκε και ο μελετητής με το συγκεκριμένο έργο «υπάρχει επιβάρυνση της παραλίας του Αγίου Γεωργίου, αλλά το έργο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις».

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το θέμα «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου» δεν περνάει από το δημοτικό συμβούλιο για τους ίδιους λόγους.

(Visited 678 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*