Η αντιπολίτευση έβγαλε απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο: Είπε «Όχι» στη Μ.Π.Ε. των έργων για το λιμάνι (video)

Newsroom
28/05/2020 16:55
 
 
 

 

Αρνητικά γνωμοδότησε το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των «Έργων ανάπτυξης Λιμένα Νάξου».

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, παρουσία του επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του έργου κ. Γιαμίν, σύσσωμη η μειοψηφία καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βούλα Μαργαρίτη, είπαν «όχι» στο έργο έτσι όπως έχει αποτυπωθεί στη μελέτη.

Έτσι με 15 ψήφους κατά (της μειοψηφίας και της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου) και 12 υπέρ (της δημοτικής αρχής) η γνωμοδότηση ήταν αρνητική.

Η πρόταση που έφεραν οι παρατάξεις της μειοψηφίας ήταν να αποσυρθεί η παρούσα μελέτη και άμεσα να συζητηθεί μια νέα πρόταση που να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα έργα για τη βελτίωση του λιμανιού.

Σε αυτό που οι παρατάξεις των κ.κ. Χατζηανδρέου και Βρούτση κυρίως αντέδρασαν ήταν η αμφιδρόμηση της παραλίας, η δημιουργία κόμβου και νέου δρόμου μπροστά στο Bossa, η δημιουργία νέου τουριστικού καταφυγίου κάτω από το δημαρχείο και γενικότερα σε έργα που όπως υποστήριξαν προσβάλουν το περιβάλλον της πόλης η οποία είναι ήδη υπερκορεσμένη.

Ακόμα και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός συμφώνησε εν μέρη με τα παραπάνω, όμως επέμεινε ότι, η μελέτη ως έχει, θα πρέπει να πάρει το δρόμο για τις απαραίτητες γνωμοδοτήσεις και αδειοδοτήσεις και στην πορεία να ενανεξεταστούν και να ξανασυζητηθούν οι όποιες επιμέρους διορθώσεις ή αλλαγές χρειάζεται να γίνουν.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν εκ νέου ερωτήματα στον κ. Γιαμίν σχετικά με τα όσα περιλαμβάνονται στη μελέτη, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

 

(Visited 978 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*