Παράταξη Χατζηανδρέου: Τα «ναι» και τα «όχι» για τα έργα στο λιμάνι Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
29/05/2020 03:12
 
 
 

 

«Ναι» λέει η παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου στα έργα βελτίωσης στο λιμάνι Νάξου, στο αλιευτικό και τουριστικό καταφύγιο όμως διαφωνεί ρητά με άλλα λιμενικά έργα και πράξεις στην παραλιακή ζώνη.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη το μεσημέρι.

Η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» κάνει λόγο επίσης για «φερέφωνα της δημοτικής αρχής» που ξεκίνησαν να μεταδίδουν fake news για να ξεγελάσουν και να παρασύρουν τους πολίτες ότι δήθεν είπαν «όχι σε έργα στο λιμάνι».

Η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε»

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη «Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά: «Έργα Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου» η παράταξη μας έπραξε το χρέος της απέναντι στο ναξιακό λαό και το μέλλον του.

Με αίσθημα ευθύνης

Είπαμε «ΝΑΙ» στα έργα για τη βελτίωση του υφιστάμενου λιμένα (προβλήτα και κυματοθραύστη) της Νάξου.

Είπαμε «ΝΑΙ» στα έργα για τη βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Είπαμε «ΝΑΙ» στα έργα για τη βελτίωση του τουριστικού καταφυγίου και τη θωράκιση του από τους νότιους ανέμους.

Είπαμε «ΝΑΙ» στη νομιμοποίηση της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου και προτείναμε να περιέλθει στα χέρια του δήμου.

Είπαμε «ΟΧΙ» στη μετατροπή του παραλιακού δρόμου σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της Χώρας και τις επιπτώσεις για όλους τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης.

Είπαμε «ΟΧΙ» στη δημιουργία κυκλοφοριακού κόμβου στον ΟΤΕ και τη δημιουργία νέου δρόμου κυκλοφορίας οχημάτων (από το «Bossa», «Ocean», Μετεωρολογικό Σταθμό, πλαζ Αγίου Γεωργίου).

Είπαμε «ΟΧΙ» σε νέα λιμενικά έργα (τύπου Ντουμπάι), κάτω από το Μετεωρολογικό Σταθμό που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες με το μπάζωμα της παραλίας του Αγίου Γεωργίου -όπως οι ίδιοι οι μελετητές παραδέχονται- αλλά και τη δημιουργία μιας μόνιμης και συνεχούς διπλής κυκλοφορίας οχημάτων από και προς το λιμάνι.

Είπαμε «ΟΧΙ» στην επιπλέον κυκλοφοριακή επιβάρυνση της οδού Παπαβασιλείου και σε άλλες οδούς της πόλης που θα επιφέρουν κυκλοφοριακό κομφούζιο και επιπλέον προβλήματα στους πεζούς.

Προτείναμε:

Η Δημοτική Αρχή να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων και με βάση αυτές να τροποποιήσει την πρόταση, ώστε να εξαλειφθούν τα λάθη που δημιουργούν τα παραπάνω προβλήματα και να την επαναφέρει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να τη συζητήσουμε και ομόφωνα να προχωρήσουμε.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας Λεονάρδος Χατζηανδρέου εξάντλησε κάθε περιθώριο προκειμένου η σημερινή συνεδρίαση να κλείσει με μια ομόφωνη απόφαση, όμως η αλαζονεία του Δημάρχου δεν το επέτρεψε.

Εμείς αφήνουμε πίσω τις προσβολές που ακούσαμε στη συνεδρίαση, κοιτάμε τους πολίτες της Νάξου στα μάτια και τους λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με την τύχη του τόπου μας.

Τα φερέφωνα της δημοτικής αρχής, έβαλαν ήδη μπρος τις μηχανές μεταδίδοντας fake news για να ξεγελάσουν και να παρασύρουν τους πολίτες ότι δήθεν είπαμε «όχι στο λιμάνι».

Όλη η αλήθεια είναι καταγεγραμμένη στο video της συνεδρίασης και σας παροτρύνουμε να το δείτε και να την ακούσετε.

Υ.Γ.: Η παράταξη μας σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερώσει διεξοδικά τους δημότες σχετικά με τα «Έργα Ανάπτυξης του Λιμένα Νάξου» κάτι που δεν έκανε ως όφειλε η Δημοτική Αρχή.

(Visited 282 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.