Νάξος: Ατύχημα με τραυματισμό 16χρονης σε παιδική χαρά – Έπεσε στο κεφάλι της ξύλινος στύλος που στήριζε στέγαστρο (φώτος)

Ατύχημα παιδική χαρά
Newsroom
12/05/2023 19:19
 
 
 

 

Ατύχημα με τραυματισμό ενός 16χρονου κοριτσιού σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην παιδική χαρά στο Άλσος της Έλλης.

Μαρκαρισμένος, ο ξύλινος στύλος με τη σιδερένια βάση που έπεσε στο κεφάλι της 16χρονης

Το 16χρονο κορίτσι κάθονταν με την παρέα του στο πετρόχτιστο παγκάκι όταν ξαφνικά έπεσε στο κεφάλι της ξύλινη κολώνα που στερέωνε στέγαστρο στην παιδική χαρά. Το κορίτσι που χτύπησε στο κεφάλι, ζαλίστηκε και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάξου για τις πρώτες βοήθειες.

Ατύχημα παιδική χαρά
Το σπασμένο στέγαστρο με σίδερα εντός του παραπεταμένο δίπλα στην παιδική χαρά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του naxostimes -που βρέθηκε στο σημείο- το στέγαστρο, παλαιότερα βρίσκονταν μέσα στην παιδική χαρά από την οποία τελευταία είχε απομακρυνθεί. Ωστόσο τα κομμάτια του δεν απομακρύνθηκαν από την περιοχή και είχαν τοποθετηθεί (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες) έξω από τα κάγκελα της παιδικής χαράς. Με κάποιο τρόπο, ο στύλος που στερέωνε το στέγαστρο είχε στηθεί λίγο έξω από την παιδική χαρά κι ενώ η 16χρονη με την παρέα της καθόντουσαν αμέριμνες στο πέτρινο πεζούλι ο στύλος υποχώρησε από το έδαφος όπου ήταν στημένος, έπεσε και τη χτύπησε στο κεφάλι.

Ατύχημα παιδική χαρά

Στο σημείο ειδοποιήθηκαν και ήρθαν στελέχη της Αστυνομίας που διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.

Εκεί βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπερτσιάς ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι μετά από σχετικό ρεπορτάζ του naxostimes.gr είχε καταγγείλει στην Εισαγγελία Νάξου την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης παιδικής χαράς. «Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά και μάλιστα σε τέτοιους χώρους που φιλοξενούν τα παιδιά μας. Σήμερα ένα κορίτσι τραυματίστηκε και από καθαρή τύχη δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός ο τραυματισμός του. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και μάλιστα φτάσαμε μέχρι τον Εισαγγελέα για το θέμα, όμως όπως βλέπουμε δεν ιδρώνει το αυτί των αρμόδιων της δημοτικής αρχής» δήλωσε μεταξύ άλλων στο naxostimes.

Το φορτηγάκι του δήμου που μόλις έγινε το ατύχημα έσπευσε στο σημείο για να φορτωθεί το σπασμένο στέγαστρο

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο μετά το ατύχημα, έσπευσαν και οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κατσαράς και Βαγγέλης Παντελιάς, που επιχείρησαν άμεσα να απομακρύνουν το σπασμένο στέγαστρο και την ξύλινη βάση του από το σημείο, κάτι που τους απαγορεύτηκε από τους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάκρισης.

Ατύχημα παιδική χαρά Ατύχημα παιδική χαρά Ατύχημα παιδική χαρά

Στον περιτρίγυρο χώρο της παιδικής χαράς εντοπίσαμε σωρεία από σκουριασμένα σίδερα και βέργες που αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που αμέριμνα παίζουν στην παιδική χαρά και στην γύρω από αυτήν περιοχή. Παρατημένη σε μια άκρη βρίσκεται και η μεγάλη ξύλινη ταμπέλα που παλιότερα ήταν στυλωμένη στην παιδική χαρά

περιοχή

Οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν ώστε τόσο η συγκεκριμένη παιδική χαρά όσο και οι λοιπές του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να πληρούν όλες τις προδιαγραφές που πρέπει ώστε να είναι ασφαλείς για τα μικρά παιδιά που τις επισκέπτονται και τις χρησιμοποιούν. Σίδερα και παντός άλλου είδους επικίνδυνα αντικείμενα δεν έχουν καμία θέση εκεί που παίζουν τα παιδιά.

Σήμερα -ευτυχώς- το 16χρονο κορίτσι γλίτωσε από τα χειρότερα όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μικρών παιδιών και με δική του υπαιτιότητα και αδιαφορία, αύριο να θρηνήσουμε θύματα.

Το παραπάνω γεγονός με τον τραυματισμό του 16χρονου κοριτσιού, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρό και πλέον βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

 

(Visited 4.344 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*