Νέες καταγγελίες για την παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης – Στην Εισαγγελέα Νάξου το θέμα (φώτος)

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης
Newsroom
05/07/2020 18:35
 
 
 

 

Το αυτί κανενός υπεύθυνου δεν έχει ιδρώσει μετά το ρεπορτάζ του naxostimes.gr και τις καταγγελίες γονέων σχετικά με την παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης στη Νάξο, η οποία είναι επικίνδυνη για τα παιδιά. Το θέμα έχει φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου ενώ οι καταγγελίες πληθαίνουν.

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης

Σε όλα όσα έχουμε δημοσιεύσει έρχεται να προστεθεί και το γεφυράκι που βρίσκεται στο άλσος και πάνω σε αυτό παίζουν ανέμελα τα παιδιά διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα αφού είναι ετοιμόρροπο και άκρως επικίνδυνο!

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης

Αν ανεβεί κανείς πάνω σε αυτό, κουνιέται ανεξέλεγκτα δεξιά κι αριστερά μαρτυρώντας ότι δεν έχει επαρκή στηρίγματα και είναι έτοιμο να σπάσει ή να πέσει. Ωστόσο είναι ελεύθερο στην πρόσβαση και θα πρέπει κάποιος να το γνωρίζει ότι είναι ετοιμόρροπο για να μην αφήσει τα παιδιά του ή να ανέβει ο ίδιος πάνω σε αυτό με τους κινδύνους που ελλοχεύει.

Αρχικά μπήκαν πλαστικές κορδέλες όμως σήμερα δεν υπάρχουν!

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης

Αμέσως μετά το ρεπορτάζ του naxostimes.gr αρμόδιοι του δήμου τοποθέτησαν σε κάποια σημεία της παιδικής χαράς πλαστικές κορδέλες, όπως και στις εισόδους του γεφυρακιού, όμως αυτό δε στάθηκε ικανό να προστατέψει κανένα, αφού σήμερα είναι άφαντα μιας και τα παιδιά, προφανώς τα έχουν σκίσει και πετάξει, μη έχοντας τη συναίσθηση του κινδύνου.

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης

Επίσης αυτό που ακόμα έγινε, είναι να αφαιρεθούν οι κούνιες.

Το θέμα συνεχίζει να παίρνει διαστάσεις και νέες καταγγελίες έρχονται στο naxostimes για τη συγκεκριμένη παιδική χαρά και το γεφυράκι που βρίσκεται εντός του πάρκου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το θέμα έχει φτάσει και στην Εισαγγελία Νάξου μέσω του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Θανάση Μπερτσιά.

Έγγραφο – διαμαρτυρία στην Εισαγγελέα Νάξου και το δήμαρχο

Να κλείσει παντελώς η παιδική χαρά εφόσον ο δήμος αδυνατεί να αποκαταστήσει τις ζημιές ζητά με επιστολή-διαμαρτυρία, από το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό αλλά και από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπερτσιάς.

«Εφόσον δεν μπορείτε να αποκαταστήσετε τις ζημιές και αδιαφορείτε, το καλύτερο είναι να την κλείσετε όχι με κορδέλες αλλά με πραγματική προφύλαξη προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένα παιδί» σημειώνεται χαρακτηριστικά στη διαμαρτυρία του κ. Μπερτσιά.

Ωστόσο, παρά το γεγονός της απήχησης του άρθρου του naxostimes.gr και της πληθώρας καταγγελτικών σχολίων, η παιδική χαρά εξακολουθεί να είναι ενεργή, να την επισκέπτονται και να τη χρησιμοποιούν μικρά παιδιά, ενώ όπως μαρτυρούν γονείς καμία ενέργεια επιδιόρθωσης των προβλημάτων που υπάρχουν δεν έχει προχωρήσει.

«Πρόκειται για μια ωρολογιακή υγειονομική βόμβα»

«Πρόκειται για μια ωρολογιακή υγειονομική βόμβα» σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Θανάσης Μπερτσιάς που επισημαίνει επίσης ότι «ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού σε παιδιά που παίζουν ανέμελα σε αυτόν το χώρο».

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης

Στο ίδιο έγγραφο γίνεται επίσης λόγος για τον ανεπαρκή φωτισμό του πάρκου της Έλλης και την καθαριότητα, η οποία είναι «ανεπαρκής έως ανύπαρκτη».

Μεταξύ άλλων τα ερωτήματα που θέτει ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας και πατέρας τριών παιδιών, είναι «πότε έγινε έλεγχος της παιδικής χαράς όπως επιτάσσει η νομοθεσία, πότε αντικαταστάθηκαν τα σκουριασμένα και χαλασμένα επικίνδυνα όργανα και γιατί δεν έχει αντικατασταθεί ο τάπητας ο οποίος είναι ολισθηρός και επικίνδυνος».

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης
Κομμάτια του δαπέδου είναι διασκορπισμένα παντού

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης

Παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης

(Visited 1.714 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*